Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Január 10. 14:15, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Mégsem segít annyira a rágógumi vagy a tapasz?

Mégsem segít annyira a rágógumi vagy a tapasz?

Nem javítja hosszabb távon a cigarettáról való leszokás eredményességét a nikotint adagoló rágógumi, tapasz és orrspray – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

A Harvard Egyetem közegészségügyi karának munkatársai 787, a dohányzásról frissen leszokott embert követtek nyomon, és úgy találták, hogy a nikotinpótlást alkalmazók nagyjából ugyanolyan arányban estek vissza, mint azok, akik egyszerűen letették a cigarettát.

A vizsgálatba bevont embereket 2001-től kezdődően 2 évenként kérdezték ki, összesen háromszor. A követési periódus végére mindkét csoportnak körülbelül a harmada szokott vissza a dohányzásra.

„A tanulmány azt mutatja, hogy a nikotinpótlás nem teszi hatékonyabbá a cigarettáról való leszokást hosszabb távon, mint amikor egyszerűen elhagyja valaki a dohányzást” – foglalta össze eredményeiket Hillel Alpert kutatásvezető, a Harvard munkatársa. A tanulmány hétfőn jelent meg a Tobacco Control című szaklapban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).