Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. December 22. 12:47, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Megrugdosta a pályára rohanó szurkolót a kapus! - VIDEÓ

Megrugdosta a pályára rohanó szurkolót a kapus! - VIDEÓ

Esteban Alvaradónak, az Alkmaar Costa Rica-i hálóőrének azért mutatott fel piros lapot a bíró, mert megrugdosott egy szurkolót, aki a pályára berohanva rátámadott.

Félbeszakadt a labdarúgó Holland Kupa szerda esti Ajax Amsterdam-AZ Alkmaar mérkőzése, mert a vendégcsapat vezetőedzője lehívta játékosait a pályáról, miután az együttes kapusát a játékvezető kiállította.

Esteban Alvaradónak, az Alkmaar Costa Rica-i hálóőrének azért mutatott fel piros lapot a bíró, mert megrugdosott egy szurkolót, aki a pályára berohanva rátámadott. A kapus észlelve a háta mögül érkező drukkert előbb összerúgott vele, majd mikor az a földre esett, még kétszer belerúgott. A játékvezető a durva megtorlás miatt állította ki az ítéletet egyébként nagyon nehezen megemésztő futballistát. Az esetnél, a 36. percben 1-0-ra vezetett az Ajax.

"Verbeek azért rendelte le a pályáról a csapatot, hogy ellenőrizni tudja a helyzetet, aztán az öltözőben a játékosok azt mondták, nem érzik magukat biztonságban" - magyarázta a történteket Earnest Stewart, az Alkmaar technikai igazgatója.

Jeroen Slop, az Ajax egyik elöljárója utóbb azt mondta: a rendőrség egy 19 éves fiatalembert állított elő.

"Én azt láttam, hogy Estebant megtámadják, ő pedig megvédi magát - elevenítette fel az esetet Frank de Boer, az Ajax edzője. - Nem tudom, én hogyan reagáltam volna, de meg tudom érteni Estebant, az ő dél-amerikai temperamentumával. Megértem az alkmaariak döntését is, a kialakult helyzetre való tekintettel."

Toon Gebrands alkmaari klubigazgató úgy nyilatkozott: elfogadják a szövetség fegyelmi testületének határozatát, bármi legyen is az, de az adott helyzetben a játékosok biztonsága volt a legfőbb szempont.

Címkék: Esteban Alvaradó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.