Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2010. Május 18. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: www.balaton.vom.hu

Már másodfokú a készültség

Már másodfokú a készültség

Bár a vártnál kevesebb csapadék hullott a Balaton nyugati medencéjében, a Zala folyó vízgyűjtő területén ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy fokozott figyelőszolgálatot állítsanak fel. A Kis-Balatonnál tegnap reggel óta a másodfokú k

Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, szombaton nagy kiterjedésű, hatalmas felhőrendszer érte el a térség vízgyűjtőit, helyenként jelentős mennyiségű csapadékokat okozva a hétvége folyamán. Szombat déltől hétfő hajnalig kisebb megszakításokkal és változó intenzitással, de összefüggően esett a Zala vízgyűjtő területén és az attól délre eső térségben. Az előrejelzett értékeknél a területi átlagokat figyelembe véve 20-40 mm-rel kevesebb csapadék hullott a két nap alatt. A prognosztizált rendkívüli nagy csapadék a vártnál kissé keletebbre helyeződött át.


A Kis-Balaton környékén a belvíz öblözetekben jelentősen megemelkedett a kint lévő vizek szintje, mind a szivárgóárkokban, mind a szomszédos területeken. Ezért ott hétfő reggel II. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. A szivattyúk folyamatosan dolgoznak, a belvíz belterületeket, lakóházakat nem veszélyeztet. A gátőrök és a műszaki szakemberek állandó, fokozott figyelőszolgálatot tartanak, és folyamatos bejárást végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 12. 12:37, szerda | Életmód

Múzeumok éjszakája - 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket

Országszerte 450 intézmény mintegy 2500 programmal várja az érdeklődőket június 22-én a Múzeumok éjszakáján.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket