Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2010. Május 18. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: www.balaton.vom.hu

Már másodfokú a készültség

Már másodfokú a készültség

Bár a vártnál kevesebb csapadék hullott a Balaton nyugati medencéjében, a Zala folyó vízgyűjtő területén ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy fokozott figyelőszolgálatot állítsanak fel. A Kis-Balatonnál tegnap reggel óta a másodfokú k

Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, szombaton nagy kiterjedésű, hatalmas felhőrendszer érte el a térség vízgyűjtőit, helyenként jelentős mennyiségű csapadékokat okozva a hétvége folyamán. Szombat déltől hétfő hajnalig kisebb megszakításokkal és változó intenzitással, de összefüggően esett a Zala vízgyűjtő területén és az attól délre eső térségben. Az előrejelzett értékeknél a területi átlagokat figyelembe véve 20-40 mm-rel kevesebb csapadék hullott a két nap alatt. A prognosztizált rendkívüli nagy csapadék a vártnál kissé keletebbre helyeződött át.


A Kis-Balaton környékén a belvíz öblözetekben jelentősen megemelkedett a kint lévő vizek szintje, mind a szivárgóárkokban, mind a szomszédos területeken. Ezért ott hétfő reggel II. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. A szivattyúk folyamatosan dolgoznak, a belvíz belterületeket, lakóházakat nem veszélyeztet. A gátőrök és a műszaki szakemberek állandó, fokozott figyelőszolgálatot tartanak, és folyamatos bejárást végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Június 04. 08:29, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Június 04. 08:26, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Huszonegy év után ismét döntős a Ferencváros

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.

2023. Június 04. 08:24, vasárnap | Belföld

A világ legnagyobb székelykapuját adták át Sokorópátkán