Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2010. Május 18. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: www.balaton.vom.hu

Már másodfokú a készültség

Már másodfokú a készültség

Bár a vártnál kevesebb csapadék hullott a Balaton nyugati medencéjében, a Zala folyó vízgyűjtő területén ez éppen elegendő volt ahhoz, hogy fokozott figyelőszolgálatot állítsanak fel. A Kis-Balatonnál tegnap reggel óta a másodfokú k

Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, szombaton nagy kiterjedésű, hatalmas felhőrendszer érte el a térség vízgyűjtőit, helyenként jelentős mennyiségű csapadékokat okozva a hétvége folyamán. Szombat déltől hétfő hajnalig kisebb megszakításokkal és változó intenzitással, de összefüggően esett a Zala vízgyűjtő területén és az attól délre eső térségben. Az előrejelzett értékeknél a területi átlagokat figyelembe véve 20-40 mm-rel kevesebb csapadék hullott a két nap alatt. A prognosztizált rendkívüli nagy csapadék a vártnál kissé keletebbre helyeződött át.


A Kis-Balaton környékén a belvíz öblözetekben jelentősen megemelkedett a kint lévő vizek szintje, mind a szivárgóárkokban, mind a szomszédos területeken. Ezért ott hétfő reggel II. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el. A szivattyúk folyamatosan dolgoznak, a belvíz belterületeket, lakóházakat nem veszélyeztet. A gátőrök és a műszaki szakemberek állandó, fokozott figyelőszolgálatot tartanak, és folyamatos bejárást végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Szeptember 26. 12:06, kedd | Külföld

Legmodernebb 5. generációs vadászgépeket venne Románia

A román védelmi minisztérium 6,5 milliárd dollárt fordítana ötödik generációs harci repülőgépek beszerzésére.

2023. Szeptember 26. 12:05, kedd | Sport

Német Kupa - Gulácsi visszatér a kezdőcsapatba

Közel egy év után újra pályára lép Gulácsi Péter, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig magyar kapusa.

2023. Szeptember 26. 12:04, kedd | Belföld

Orbán Viktor a francia Veolia vállalat vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Antoine Frérot-t, a Veolia Environnement igazgatótanácsának elnökét és delegációját -