Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2011. Augusztus 21. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Magyar Ízek Sétánya: gasztronómiai utazás a Duna-parton

Magyar Ízek Sétánya: gasztronómiai utazás a Duna-parton

Szent István napján, a budai rakparton immáron második alkalommal került megrendezésre a Magyar Ízek Sétánya.

A helyszínre látogatók a Bem tértől egészen a Clark Ádám térig húzódó standokon kóstolhatták végig a magyar étel- és borkülönlegességeket. A frissen készített bajai halászlé és lecsó mellett reformédességek, egyedi lekvárok és péksütemények gondoskodtak étvágyunk felkeltéséről.

Az első alkalommal megrendezett Magyar Ízek Sétánya 2010-ben nagy sikert aratott: több tízezer látogató és sok tucat gasztronómiai különlegesség foglalta el a budai rakpartot. A szervezők idén több kiállítóval és termékkel, további látni- és kóstolnivalókkal örvendeztették meg az ínyenceket.

A sétány már augusztus 19-én megnyitotta kapuit, ám a délután során még igen kevesen lézengtek a lezárt útszakaszon. A korán érkezők kényelmesen, tolongás nélkül kóstolhatták végig a magyar gazdák hazai földben termett gyümölcseit, zöldségeit. A látogatók étvágyát a standok között készített bajai halászlé illata csigázta fel. A kézműves mézeskalács figurák mellett egyedi fonott kalácsok, formára szabott péksütemények, továbbá magyar zászlóval átkötött óriási cipók árasztották el az asztalokat. Az édesszájú vendégek a 2011-es év Magyarország Tortájának megízlelésével élvezhették ki a köles tésztára csurgatott friss sárgabaracklekvár mennyei kombinációját.

A kistermelők mellett az étkezési kultúrába művészetet csempésző éttermek is egyedi ételkülönlegességeikkel képviseltették magukat. Továbbá hazánk nagyobb borvidékeinek számos pincészete is részt vett a jeles gasztronómiai eseményen. A jótékony árnyékkal övezett sétány idilljét és a mennyei falatokat az idős házaspárok, a négykézláb csúszó-mászó kisgyermekeik után futó édesanyák és az összebújó szerelmespárok egyaránt kiélvezhették.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress/archív

Címkék: gasztronómia

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció

2023. Szeptember 28. 10:02, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

A miniszterelnök facebook posztjából egyelőre csak annyi derül ki, hogy a kormány döntött. Hogy miről, azt hamarosan megtudjuk.

2023. Szeptember 28. 09:57, csütörtök | Belföld

Több mint ezer gyermekkel kevesebb született idén, mint tavaly

Az előzetes adatok szerint 2023 augusztusában 7695 gyermek született, és 9504 ember halt meg. 2022 augusztusához képest a születések száma 5,3, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 17 százalékkal csökkent.