Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 21. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Magyar Ízek Sétánya: gasztronómiai utazás a Duna-parton

Magyar Ízek Sétánya: gasztronómiai utazás a Duna-parton

Szent István napján, a budai rakparton immáron második alkalommal került megrendezésre a Magyar Ízek Sétánya.

A helyszínre látogatók a Bem tértől egészen a Clark Ádám térig húzódó standokon kóstolhatták végig a magyar étel- és borkülönlegességeket. A frissen készített bajai halászlé és lecsó mellett reformédességek, egyedi lekvárok és péksütemények gondoskodtak étvágyunk felkeltéséről.

Az első alkalommal megrendezett Magyar Ízek Sétánya 2010-ben nagy sikert aratott: több tízezer látogató és sok tucat gasztronómiai különlegesség foglalta el a budai rakpartot. A szervezők idén több kiállítóval és termékkel, további látni- és kóstolnivalókkal örvendeztették meg az ínyenceket.

A sétány már augusztus 19-én megnyitotta kapuit, ám a délután során még igen kevesen lézengtek a lezárt útszakaszon. A korán érkezők kényelmesen, tolongás nélkül kóstolhatták végig a magyar gazdák hazai földben termett gyümölcseit, zöldségeit. A látogatók étvágyát a standok között készített bajai halászlé illata csigázta fel. A kézműves mézeskalács figurák mellett egyedi fonott kalácsok, formára szabott péksütemények, továbbá magyar zászlóval átkötött óriási cipók árasztották el az asztalokat. Az édesszájú vendégek a 2011-es év Magyarország Tortájának megízlelésével élvezhették ki a köles tésztára csurgatott friss sárgabaracklekvár mennyei kombinációját.

A kistermelők mellett az étkezési kultúrába művészetet csempésző éttermek is egyedi ételkülönlegességeikkel képviseltették magukat. Továbbá hazánk nagyobb borvidékeinek számos pincészete is részt vett a jeles gasztronómiai eseményen. A jótékony árnyékkal övezett sétány idilljét és a mennyei falatokat az idős házaspárok, a négykézláb csúszó-mászó kisgyermekeik után futó édesanyák és az összebújó szerelmespárok egyaránt kiélvezhették.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress/archív

Címkék: gasztronómia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére