Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2023. Május 03. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Magyar mentőegységek is keresik a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyeket

Magyar mentőegységek is keresik a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyeket

A magyarországi hatóságok segítségét kérte a Temes megyei vészhelyzeti felügyelőség (ISU) a Maros romániai szakaszán történt csónakbalesetben eltűnt személyek kereséséhez, a magyar mentőcsapatok el is kezdték a keresést - számolt be kedden a felügyelőség közlése alapján az Agerpres román hírügynökség.

A határ menti romániai megye vészhelyzeti felügyelősége kedd reggel kérte a magyar hatóságok segítségét. "A magyar mentőcsapatok kis idővel ezelőtt el is kezdték a keresést a Makó és Nagylak közötti szakaszon" - idézte az ISU közleményét a hírügynökség.

A Temes megyei ISU mentőegységei kedd reggel újabb csapatokkal egészültek ki, miután két nap keresés után sem sikerült megtalálni a Maros romániai szakaszán vasárnap este történt csónakbaleset négy eltűntjét. A mentőegységek két felnőttet - egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit -, illetve két nagylaki gyereket keresnek.

Az Arad megyei rendőrség közölte, hogy kedden reggel szabadon bocsátották a felborult csónakot kormányzó 33 éves férfit, miután lejárt 24 órás előzetes letartóztatása. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A férfi ellen bűnvádi eljárás indult gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, miután a rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és mielőtt a kormányhoz ült, alkoholt fogyasztott. A csónak nem volt forgalomba helyezve, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba - öt felnőtt és hat kiskorú -, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

A vasárnap esti csónakbalesetben egy gyerek meghalt, négy eltűntet még mindig keresnek a román és magyar mentőegységek.

Fotó: Román Rendőrség

Címkék: baleset, maros

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 13:15, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor: novemberben közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás

Nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek - jelentette be csütörtökön a miniszterelnök.

2023. Szeptember 28. 13:14, csütörtök | Belföld

MNB-igazgató: év végére 7-8 százalék közé lassul az infláció

2023. Szeptember 28. 10:02, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

A miniszterelnök facebook posztjából egyelőre csak annyi derül ki, hogy a kormány döntött. Hogy miről, azt hamarosan megtudjuk.

2023. Szeptember 28. 09:57, csütörtök | Belföld

Több mint ezer gyermekkel kevesebb született idén, mint tavaly

Az előzetes adatok szerint 2023 augusztusában 7695 gyermek született, és 9504 ember halt meg. 2022 augusztusához képest a születések száma 5,3, a halálozásoké 11, a házasságkötéseké pedig 17 százalékkal csökkent.