Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2013. Március 12. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Lopáson értek tetten két férfit és egy nőt

Lopáson értek tetten két férfit és egy nőt

Az egykori sármelléki laktanya épületeiből próbált meg ellopni fa ajtólapokat és ablakkereteket két férfi és egy nő 2013. március 10-én délután.

A sármelléki körzeti megbízott a repülőtérhez vezető úton ellenőrzött egy német rendszámú személyautót és utánfutóját. Az utánfutón fa ajtólapok és fa ablakkeretek voltak, melyek láthatóan bontásból származtak. Az ellenőrzés során a rendőr megállapította, hogy a férfi és a nő egy harmadik személy nevére kiállított - egyébként lejárt - engedélyére hivatkozott a szállításkor. A gyanú szerint egy német állampolgárságú ismerősüket kérte meg az 50 éves férfi és a 28 éves nő, hogy a sármelléki repülőtérről szállítson el nekik tüzelőnek fát. Elmondták az ismerősüknek, hogy a régi épületek faanyagára kaptak bontási engedélyt. A rendőr a helyszínen felvette a kapcsolatot a terület fenntartójával és kiderült, hogy jelenleg semmilyen bontási engedélyt nem adott ki az önkormányzat.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jogtalan behatolással szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást Ny. István és O. Melinda esztergályhorváti lakosok ellen.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban