Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 10. 14:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Levélben küldték a marihuánát

Levélben küldték a marihuánát

Három esetben foglaltak le kábítószert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban.

Egy levélben marihuánát, egy postai csomagban kokaint találtak Budapesten, a röszkei határátkelőnél pedig egy utánfutó kerekéből került elő marihuána – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője kifejtette: a budapesti postaforgalmi szolgálati helyen a kábítószer-kereső kutya hívta fel a pénzügyőrök figyelmét egy Hollandiából érkezett levélküldeményre. A borítékban, óvszerbe csomagolt műanyag zacskóban 3 gramm marihuánagyanús anyag volt. A NAV munkatársai az anyagot közvetlen vámfelügyelet alá helyezték.

Szintén marihuána került elő ugyanitt egy postai csomagból. A NAV munkatársai egy Argentínából érkezett küldeményt választottak ki vizsgálatra. A függönydíszeket, méterárut tartalmazó, dupla falú doboz aljában a pénzügyőrök több mint száz gramm fehér port, kokaingyanús anyagot találtak. A hatóság a küldeményt visszatartotta.

A vizsgálatok a levél esetében marihuánát, a csomagban kokaint mutattak ki. A hatóság mindkét esetben feljelentést tett kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen .

A szóvivő tájékoztatása szerint a röszkei határátkelőnél egy szerb férfi által vezetett autó utánfutójából került elő csaknem egymillió forint értékű marihuána. Az utánfutó bal kerekéből áradó erős szag alapján a gumiköpenyben mintegy fél kilogramm marihuánát találtak a vámosok. A sofőr az eljárás során elismerte, hogy a kábítószer az övé.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták; a szerb férfit a rendőrség őrizetbe vette, ellene kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.