Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Győr-Moson-Sopron megyei nő 2022. november 25-én, 21 órakor bejelentést tett a rendőrségen, miszerint a fia be akarja rúgni a házának ajtaját, ami miatt veszélyben érezte magát. A helyszínre érkező rendőrök – akik a bejelentőtől azt is megtudták, hogy a 30 éves férfi kiszámíthatatlan mentális állapotú, egyúttal édesapja ellen korábban élet elleni bűncselekményt követett el – a ház kapujánál vették észre az elkövetőt, aki egy baltát tartott a kezében.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy dobja el a baltát, amelynek ő nem tett eleget, hanem azt a feje fölé emelve lóbálni kezdte, majd üvöltve távozásra hívta fel a hivatalos személyeket. Az intézkedő rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a baltát, aki a megalapozott gyanú szerint elindult feléjük és azt mondta, hogy „takarodjatok innen, különben meg fogtok halni”. Amikor a férfi már csak tíz méterre volt a rendőröktől, a baltát újra fejmagasságba tartotta és azt üvöltötte, hogy „lőjetek, akkor is megöllek benneteket.” Ezen kijelentésével egy időben a férfi futni kezdett és megközelítőleg 5 méterre volt a rendőröktől, amikor egyikük figyelmeztető lövést adott le.

Ezután a rendőrök folyamatosan hátráltak, miközben a férfi baltával a kezében gyalogosan követte őket és megölésükkel fenyegetőzött. Időközben megerősítő rendőri egységek is érkeztek, akiket a férfi szintén fenyegetett, de észlelve a rendőri fölényt hátrálni kezdett.

Mivel a férfi továbbra sem vetette alá magát a rendőri intézkedésnek, végül ellenszegülésének megtörése érdekében elektromos sokkolót és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, és elvették tőle a még mindig nála lévő baltát.

A bíróság az ügyészség indítványára a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását, – aki a jelen bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – arra figyelemmel, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, egy hónapi időtartamra elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során