Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. December 17. 20:14, hétfő | Helyi
Forrás: heviz.hu

Lemezbemutató koncert Hévízen

Lemezbemutató koncert Hévízen

Fotó: www.heviz.hu

- Miért Hévízt választotta lemezbemutató koncertje helyszínéül?

- Sok-sok szépséges koncerten, neves eseményen vehettem részt és ünnepelhettem együtt itt a hévíziekkel, akik idő közben a szívemhez nőttek!
Ismerősként köszöntenek, ha arra járok és kedvességgel marasztalnak. Ezért fontos, hogy ily baráti közegben játszhassam a muzsikámat, melyet remélem, hogy ezek a kedves emberek befogadnak és megőriznek a szívükben.

- Milyen dalokat választott a hévízi közönségnek?
- Ebben az évben készült el két szóló lemezem, melyeket teljesen egyedül játszottam fel. Minden szépségével, hibájával és természetesen hangszereivel együtt. Ezek testvérlemezek. Egyik a Lao Ce: Tao Te King című művéből(Weöres Sándor fordításában) 12 vers megzenesítés, a másik pedig a Szerelmesezős című, melyen saját dalaimon kívül két feldolgozás dal is szerepel. Ezek valahogy nem mentek ki a szívemből, így meg kellett csinálnom, hogy elénekelhessem, hiszen generációk nevelkedtek ezeken a dalokon és lettek jobb és gazdagabb emberek! Bródy Jánostól és Presser Gábortól dolgoztam fel. Erről a két lemezről hoztam a dalokat, vonósnégyesemmel és két szólistával kiegészülve (Andrejszki Judit és Kováts Kriszta), no meg egy kiváló utóhangszeressel, Mogyoró Kornéllal!

- Milyen évet zárt szakmailag?

- Ebben az évben a két szólólemezemen kívül elkészült A Fabula Rasa új nagylemeze és Zsédával is sokat dolgoztunk, az Ötödik érzék című vadonatúj lemezen. Az, hogy Zsédanak írhatok dalokat, az igazi kitüntetés nekem. Mint minden, ami zene!
Ezért is hihetetlen, hogy elsőként kaphattam meg mint nő, az év zeneszerzője nagydíjat az Artisjustól. Ez úton is meghatódva köszönöm azoknak az egytől egyig kiváló muzsikusnagyságoknak, akik megszavazták nekem e díjat.

- Hol és hogyan tölti az ünnepeket?

- Az Ünnepet leginkább ünneppel szeretném tölteni. Ünnep, ha együtt lehetünk idegeskedés, rohangálás, megfelelés kényszere nélkül azokkal, akiket szeretünk. Ünnep, ha szerethetünk! Ezért szeretnék úgy ünnepelni, hogy ne érezzek más fölösleget, csak SZERETETET!

IJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt