Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Május 13. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Le kell bontani a fenékpusztai tűzben összedőlt épületet

Le kell bontani a fenékpusztai tűzben összedőlt épületet

Le kell bontani a szerdán gázrobbanás miatt kigyulladt és életveszélyessé vált fenékpusztai lakóépületet

az ott élő nyolc családot véglegesen máshol kell elhelyezni - tájékoztatta a vagyonkezelő keszthelyi Helikon Kastélymúzeum ügyvezető igazgatója vasárnap az MTI-t.

Pálinkás Róbert elmondta: a járási építési hatóság bontásra kötelezte a vagyonkezelőt, miután a kilenc lakásra osztott épület a szerdai robbanás és tűz következtében életveszélyessé és lakhatatlanná vált. A komfort nélküli, de évtizedek óta rendben tartott otthonokban nyolc család, 24 ember lakott, akiket ideiglenesen el tudtak szállásolni, de most a végleges elhelyezésükről is gondoskodni kell.
Szerdára virradó éjjel nagy valószínűséggel gázszivárgás okozott robbanást az állami tulajdonban lévő, de a kastélymúzeum vagyonkezelésében álló sorház egyik lakásában. Kidőltek a közfalak, a fellángoló tűz átterjedt a tetőre is. A robbanás miatt két embert szállítottak kórházba, egyikük súlyos égési sérüléseket szenvedett, a másik könnyebben sérült meg.
Az ügyvezető elmondta, hogy az egykori Festetics-major területén lévő épület valaha istálló volt, ezt évtizedekkel ezelőtt alakították át lakásokká, amelyekbe nem volt bevezetve a víz sem, de az itt élők többsége ragaszkodik eddigi lakóhelyéhez. Olyan elképzelés született, hogy a területen működött egykori lengyár egy használaton kívüli épületét alakítanák át nagyobb és komfortosabb lakásokká, ide költözhetnének be a most ideiglenesen másutt elhelyezett lakók.
Pálinkás Róbert közlése szerint hosszabb távon amúgy sem maradhatott volna meg a robbanás miatt megrongálódott sorház, a Keszthelyt elkerülő út tervezett szakasza ugyanis éppen érinti a területet, ezért a későbbiekben mindenképpen le kellett volna bontani az egykori istállót.

ij

Címkék: károk, sérültek, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára