Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 10. 11:45, hétfő | PR

Lakóparkok, a kiadó ingatlanok modern tárházai

Lakóparkok, a kiadó ingatlanok modern tárházai

Ha kerestünk már lakhatást a fővárosban, biztosan számos különböző opcióval találkozhattunk. Budapesten egyre több új építésű lakópark jelenik meg, melyek hemzsegnek a kiadó ingatlanoktól.

Mennyire élhető és gazdaságos opció egy ilyen típusú lakás bérlése?

Gombaként növekvő lakhatás

A Budapest belvárosa mellet elhelyezkedő kerületekben az utóbbi évtizedben jelentősen megszaporodtak az ingatlanberuházások. Ezek leginkább vadonatúj lakóparkok, lakóépületek és irodaházak formájában öltenek testet. Esetükben centrum-közeli mégis nyugodt helyszínekről beszélünk, melyek kialakításuknak köszönhetően szinte zöldövezetnek is tekinthetők.

Ezen épületek létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, hiszen a főváros lendülete folyamatos, számos itt tanuló vagy épp dolgozó és letelepedni kívánó ember és család keres lakhatást gyakorlatilag napi szinten. A lakóparkok kedvező árfekvésű, mégis modern megoldást kínálhatnak mindazok számára, akik ezt az utat választják. Mégis, jelent-e bármiféle kompromisszumot egy ilyen jellegű kiadó ingatlan bérlése?

A lakhatás új útjai

Ha a lakópark kifejezéssel találkozunk, általában egy hatalmas, lakásokkal teli komplexumot képzelünk el, mely modern kinézetével és méreteivel is kiemelkedik a város forgatagából. És ez természetesen így is van, hiszen a cél minden esetben egy korszerű, gazdaságosan fenntartható, mégis sok embernek lakhatást kínáló épületegyüttes létrehozása.

Ehhez jönnek még az azt körülvevő, vagy köztük elhelyezkedő zöldterületek és közösségi terek. Sok esetben egyéb kényelmi szolgáltatások is elérhetők, melyek tovább növelik komfort- és biztonságérzetünket. Ilyen lehet például egy éjjel-nappali portaszolgálat, esetleg tetőterasz, edzőterem, arról nem is beszélve, hogy az ilyen épületek alsó szintjein sok esetben üzlethelyiségek kerülnek kialakításra, így számos más szolgáltatás is elérhetővé válhat.

Ideális döntés mindenkinek

Ezek alapján tehát igazán csábító opciónak tűnnek, ám felmerülhetnek bizonyos aggodalmak is. Elsődlegesen a lakások mérete lehet kérdéses. Sok esetben, hogy minél több ingatlant sűríthessenek egyetlen épületbe, azok nagysága limitált. Gyakoriak a 30-40 négyzetméteres bérlemények. Kialakításuk és elrendezésük okán azonban semmiképpen sem érezhetjük őket szűknek, ráadásul egy embernek, netán pároknak több, mint ideális, hiszen a méretükből adódóan az áruk is kedvezőbb.

A lakóparkok nagyobb lakásai családoknak kínálnak kiváló lehetőséget otthonuk kialakítására. A kiadó ingatlanok között böngészve számos nagyobbal is találkozhatunk, melyben már bőven jut hely a família minden tagjának. A kisgyerekesek számára pedig különösen fontos lehet a nyugodt környezet, a rengeteg zöldfelület és a gyakran előforduló játszóterek, sportpályák stb.

A már egy ideje jelen lévő és továbbra is folyamatosan épülő lakóparkok tehát egy abszolút 21. századi minőséget és lehetőséget képviselnek a kiadó ingatlanok piacán, melyben szinte bárki megtalálhatja számításait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.