Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Augusztus 27. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Külföldi sajtó Magyarországról - Az FTD az E.ON-nal kapcsolatos bejelentésről

Külföldi sajtó Magyarországról - Az FTD az E.ON-nal kapcsolatos bejelentésről

Berlin, Budapest, 2012. augusztus 27., hétfő (MTI) - A Financial Times Deutschland (FTD) című német üzleti lap hétfőn címoldalán számolt be Orbán Viktor miniszterelnöknek az E.ON német energetikai társaság magyarországi leányvállalatán

Christian Höller bécsi és Michael Gassmann düsseldorfi tudósító szerint Orbán Viktor "nacionalista gazdaságpolitikájával már hosszabb ideje elrettenti a külföldi befektetőket". Kifejtették: az energiaszektorban tervezett államosítások "nyomásgyakorlási eszköze" az a terv lehet, amely szerint a lakossági üzletágat tekintve közhasznú társasággá kellene átszervezni az energiaszolgáltatókat.
Az nem világos, hogy az elképzelés összefér-e az uniós joggal, és az sem tudható, hogy a kormány miképpen finanszírozná az E.ON-érdekeltség megvásárlását - jegyezték meg a szerzők.
Egy másik, Miniszterelnök bizalom nélkül című cikkben az FTD azt írja, hogy Orbán Viktor "szemmel láthatóan a gulyásszocializmus korszakához akar visszatérni: nemcsak a demokratikus jogokat (...) szűkíti, hanem a gazdaságot is újra állami ellenőrzés alá akarja vonni", csupán azért, hogy "elmondhassa választóinak, hogy fellépett a magas energiaárak ellen".
Az államosítás azonban nem oldja meg a drágaság problémáját, és tovább gyengíti a befektetői bizalmat - írta vezércikkében az FTD.

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.