Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Február 17. 13:34, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI/HírtTv

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Küldik a levelet – „Magyarország készen áll”

Pénteken küldi el válaszát a kormány az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira – mondta el a miniszterelnök szóvivője az InfoRádióban.

A kormány pénteken küldi el válaszát az Európai Bizottság magyar törvényeket érintő kifogásaira. Szijjártó Péter az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a magyar parlament a testület által kifogásolt valamennyi pontban az európai jogrenddel harmonizáló döntéseket hozott. A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: a levélben változtatási javaslatok is szerepelnek. Az IMF-megállapodásról szólva megismételte: Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére és gyors lezárására.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Kossuth rádióban hangsúlyozta, hogy a jogszabály-módosítási szövegeket rögzítő levél „semmilyen újdonságot nem tartalmaz”, és „egy aránylag egyszerűnek mondható tárgyalássorozat előtt állunk”. Közben megszavazta az Európai Parlament a Magyarországot elítélő baloldali határozattervezetet.

„A válasz értékelése sürgős”

Egyelőre nem kapta meg az Európai Bizottság azt a válaszlevelet, amelyben a magyar kormány az uniós végrehajtó intézmény által egy hónappal ezelőtt indított kötelezettségszegési eljárásokra reagál – közölte a bizottság péntek déli sajtótájékoztatóján Pia Ahrenkilde Hansen, a bizottsági elnök szóvivője. Hozzátette azonban: remélhető, hogy a magyar válasz még a nap folyamán megérkezik. A válasz értékelése sürgős, elsőbbséget élvező feladat lesz Brüsszelben – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.