Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Szeptember 14. 21:22, péntek | Helyi
Forrás: balasport.hu

Kitáblázott minőség

Kitáblázott minőség

Az idei esztendőben immár tizedik alkalommal adták át a balatoni kamarák elismerését: a Védnöki táblát. A díj mögött kitartó és eredményes munka áll.

A vendéglátás színvonala sajnos nem egyenszilárdságú, ezért ezen van még mit javítani. A kamarák minősítő rendszere nagyban segíthet. Mindezt dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta, amikor köszöntette a Védnöki tábla átadó ünnepség résztvevőit.

Idén jubilált a kamarai minősítő rendszer, hiszen a három balatoni megye vendéglátós vállalkozóinak tizedik alkalommal adták át az elismeréseket. A korábbi évekhez hasonlóan az ünnepséget ezúttal is a Balaton közepén, a Szent Miklós hajó fedélzetén tartották. A házigazda dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kihangsúlyozta, a minősítések mögött nagyon sok ember kitartó és eredményes munkája áll.

Dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője az első nyolc hónap idegenforgalmi mérlegét értékelte. A tavalyi nyolc hónaphoz képest a vendégforgalom 2,2- a vendégéjszakák száma pedig 3,3 százalékkal nőtt. Sajnos a hazai vendégek száma csökkent, a növekményt a külföldiek hozták.

A Balatoni Védnöki táblát Zala megyéből a Helikon Taverna Étterem (Vonyarcvashegy) érdemelte ki. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Védnöki tábláját a Szent Domonkos Vendéglő (Várvölgy) és az Arany Bárány Étterem (Zalaegerszeg) kapta meg.

Az elismeréseket dr. Parragh Lászlótól, dr. Nemes Andreától, és Mazzag Ferenctől, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől vehették át. Tíz éve rendelkezik Védnöki táblával a Páhok Vendéglő Panzió (Alsópáhok), a Magyar Csárda (Hévíz), a Hotel Bacchus Bormúzeum Étterem (Keszthely), valamint a Fészek Vendéglő (Vonyarcvashegy).

A három Balaton-parti megye kereskedelmi és iparkamarái a torkos csütörtök mintájára szeptember 16-án ötödik alkalommal hirdetik meg a kamarai védnöki táblás vendéglátóhelyek népszerűsítésének érdekében a Kamarai családi vasárnap elnevezésű akciót.

Ma a három Balaton-parti megyében összesen 107 Védnöki táblás étterem található, ebből 54 a tó partján.

Somogyból idén 5 étterem nyert védnöki táblát. A tó közepén egy utasszállító hajó fedélzetén adták át a tulajdonosoknak.

A Balaton legnagyobb utasszállító hajója, a Szent Miklós várta Somogy, Veszprém és Zala megye kiválasztott vendéglátósait, valamint a kereskedelmi és iparkamarák vezetőit. Tizedik alkalommal adták át a kamarai védnöki táblákat. Somogyból 5 étterem érdemelte meg, minőségi vendéglátásuknak köszönhetően. Köztük a kaposvári Turul Étterem és Panzió.

Somogyban 30 vendéglátóhely viselheti a védnöki táblát. Az elismerést nehéz megszerezni és nagyon könnyű elveszíteni. Folyamatos az ellenőrzés, évente meg kell újítani a díjat. Ennek ellenére egyre többen szeretnék megkapni az elismerést.

A díjkiosztón Balatoni Védnöki Táblát kapott mások mellett a Balatonföldvári Kukorica Csárda. Tíz éves folyamatos minőségi szolgáltatásért oklevet vehetett át a Kapos Hotel tulajdonosa, Franz Maier.

Rekorder lehet az idei év a turizmusban a 12 millió vendégéjszakával. Budapest után a Balatont keresték fel a legtöbben. A németek, az osztrákok és az oroszok körében vagyunk népszerűek.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Veszprém megyében 1999-ben vezette be a kamarai Védnöki tábla rendszerét. A megméretést három évvel később a másik két balatoni kamara is átvette, s 2002-től már a közösen kidolgozott szempontrendszer szerint minősítették a jelentkező vendéglátóhelyeket. A színvonalra ügyelnek, ezért az éttermeket szúrópróbaszerűen utólag is ellenőrzik. Sajnos arra is volt példa, hogy meg kellett fosztani az egységet a minősítéstől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.