Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. November 06. 21:28, kedd | Helyi

Kiemelték a HUNcat-et. Véget ért a hajózási szezon.

Kiemelték a HUNcat-et. Véget ért a hajózási szezon.

A keddi nap délutánján kiemelték a vízből a KJAVSE egyik büszkeségét, a HUNcat-et. Ezzel hivatalosan is befejeződött a 2012-es hajózási szezon.

Rajnai István és csapata az elmúlt szezonban több megmérettetésen vett részt, többek között 590 induló közül, a Kék Szalagon, huszonharmadikként ért célba, ami a második helyet jelentette a kategóriában. Rajnai elmondása szerint a keszthelyi bója után, a hajónak nagyon fekvő viharos szélben mutatkozott meg igazán mire is képes a HUNcat.Fehér Szalag győzelmüket idén nem tudták megismételni, de így is az előkelő tizenkilencedik helyen futottak be. A Városok Nemzeti Regattáján azonban, a tavalyi elsőséget idén sikerült megismételni. A nyár során a csapat tagjai az egyesület más hajóival is hajóztak, így nem csak a katamaránnak, hanem a klubnak is gyűjtöttek szép számmal pontokat.

Rajaniék a következő évre egy 500 méteres sebességi rekordot is szeretnének összehozni, amit egy műholdas GPS segítségével hitelesítenének. A cél, hogy a legmagasabb elért sebességet 500 méteren keresztül tartsák.

Az év során támogatói pólók vásárlásával lehetett részt vállalni a hajó fejlesztéséből, s az ilyen módon segítő emberek névsora pedig felkerült a hajó oldalára. Ennek, és a szponzoroknak köszönhetően, télen új vitorlát tud varratni a csapat, amitől várhatóan a jövőben, talán még sikeresebbek lesznek.

Címkék: hajó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe