Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. December 20. 13:59, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu/MTI

Ki lép Wolf Kati nyomába?

Ki lép Wolf Kati nyomába?

A nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve tíz nappal későbbre tette az Eurovíziós Dalfesztivál hazai pályázatának nevezési határidejét a Magyar Televízió és az MTVA.

Így egészen december 30-áig várják a dalokat. A köztévé a jövő évi dalfesztivál magyar indulóját élőben sugárzott, többfordulós műsorsorozat keretében választja ki.

"Rendkívüli érdeklődés övezi a magyar eurovíziós pályázatot, számos hazai sztárelőadó és együttes jelezte már részvételi szándékát. A rövid határidő miatt a zenei szakma kérését is figyelembe véve a Magyar Televízió és az MTVA úgy döntött, hogy a korábbi december 20-i határidőt december 30-ra módosítja. Eddig a napig adhatók postára a magyar és külföldi szerzők művei audiofájl és mp3 formátumban CD-n" - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A két elődöntőbe a felhívásra beérkezett pályaművek közül a belső előzsűri által legjobbnak ítélt 16 dal kerül be. Az elődöntőkön bemutatott dalok közül a szakmai zsűri és a közönség 4-4 dalt juttat tovább a döntőbe. Az élő döntő nyertese pedig azt a jogot is elnyeri, hogy Magyarországot képviselje a 2012. május 22. és 26. között Bakuban tartandó Eurovíziós Dalfesztiválon.

A jövő évi bakui fesztiválon olyan dalok indulhatnak, amelyeket 2011. szeptember 1. előtt nem publikáltak és koncerten sem hangzottak el. Nem szerepelhet a versenyben feldolgozás és a dalok hossza legfeljebb három perc lehet.

Az 57. Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezheti Azerbajdzsán és a helyi közszolgálati televízió, mert idén egy azeri duó, Ell és Niki győzött Running Scared című dalával Düsseldorfban. A magyar induló, Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? (What about my dreams?) című dalával a 22. helyen végzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Belföld

Pénteken és vasárnap napos, szombaton felhős idő várható

Pénteken és vasárnap napos, meleg idő lesz, de szombaton előbb a Dunántúlon, majd később a középső országrészben is felhős idő várható, néhol esővel

2024. Július 19. 08:13, péntek | Belföld

Rétvári Bence: elfogadhatatlan, ami a szolnoki kalandparkban történt

Elfogadhatatlan és felháborító az, ami a szolnoki kalandparkban készült videón látható - közölte Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.