Városlista
2021. november 30, kedd - András, Andor

Hírek

2011. Július 27. 07:21, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Kétezer munkáltatót keresnek fel

Felmérés indul Baranya megyében a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáról. Az Európai Unió Szociális Alapja által támogatott kutatásban 2000 munkáltatót keresnek fel.

A Baranya Megyei Bíróság 13 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat. Stelzámer Ottó elnökhelyettes szerint az igazságszolgáltatás speciális terület, de itt is vannak olyan munkakörök, ahol tudnak fogyatékkal élőket alkalmazni.

A pécsi Fogd a Kezem Alapítványnál 35 fogyatékkal élő dolgozik. Gyertyaöntéssel foglalkoznak, rokkantnyugdíjuk mellett havi 30-40 ezer forintot tudnak így keresni.

A Speciál Pécs Klaszter azt méri fel, hogy a vállalkozások mennyire nyitottak arra, hogy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztassanak. A kutatást az Európai Unió szociális alapja támogatja.

Az Európai Unió célja, hogy 2020-ig a megváltozott munkaképességűek 75 százaléka el tudjon helyezkedni. Magyarországon ez az arány jelenleg a 20 százalékot sem éri el. A kormány a Széll Kálmán-tervben megfogalmazottak szerint a többi között adókedvezményekkel segítené, hogy a fogyatékkal élők is munkába állhassanak. (rá)

hírTV

Címkék: munka

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 18:12, kedd | Belföld

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Továbbra is magas a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden internetes oldalán.

2021. November 30. 15:01, kedd | Belföld

Házaló csalók élnek vissza a Jónak lenni jó! nevével

Ismeretlenek a közmédia adománygyűjtő műsorára hivatkozva lakásokba csöngetnek be és kérnek támogatást a Regőczi Alapítvány számára

2021. November 30. 13:16, kedd | Belföld

Véradásra és plazmaadásra kér a vérellátó szolgálat

Ismét donorok jelentkezését várja az Országos Vérellátó Szolgálat, a koronavírus-fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében újra vérplazmára van szükség a fertőzésből már felgyógyult betegektől,

2021. November 30. 13:01, kedd | Belföld

Müller Cecília: nagyon sikeres volt az oltási akcióhét

Nagyon sikeres volt az oltási akcióhét Magyarországon, ezért az a döntés született, hogy egy héttel meghosszabbítják - mondta az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára hétfőn feltöltött videójában.