Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Augusztus 13. 09:25, kedd | Helyi
Forrás: SONLINE/ Fónai Imre

Két hétvége még a nyár

Két hétvége még a nyár

Van itt minden, ahogyan az egy fővároshoz illik; és nemcsak pók, horrorshow meg tuctuc, hanem Siófolk és jazzfesztivál, lesz Bor és kenyér, jön még Mándoki is.

Van itt minden, egy internetes kommentelő (borzalom!) óriáspókot látott a kikötőben, de engem speciel a Horrorshow elnevezésű, népszórakoztatásnak nevezett gagyi például jobban irritál a kikötőbe vezető sétány sarkán néhány ártalmatlan rózsakerti póknál. Brrr, ketrecharc volt szombat este a Beach Clubon, a dübörgő Beach-en, ahol már akkor is megjelennek a zajszintmérők, ha éppen semmilyen program, mondván: biztosan az a hangos.

Kitartás, egy jó erős hétvége (ha szerencsénk van, kettő) még a nyár, melynek fővárosa akkor is Siófok, ha a környezetvédő blogger szerint ennek a szlogennek nincs is semmi értelme, és úgy véli, ma már Keszthely meg Füred sem harcol a Balaton fővárosa címért. Hogy mekkorát téved: Keszthely még le is védette.

De persze nem a levédésen múlik. Van itt minden, ahogyan az egy fővároshoz illik; és nemcsak pók, horrorshow meg tuctuc, hanem Siófolk és jazzfesztivál, lesz Bor és kenyér, jön még Mándoki is, a vendég egyébként is a „lábával szavaz”, ebből meg az világlik ki, hogy Siófok nemcsak a Balaton, hanem az ország első számú nyaralási célpontja, a maga buliturizmusával, igenis előnyére átalakult főterével, bosszantó fizetőparkolás-kiterjesztésével. Akinek ez sok, az visszaszámolhat: még két hétvége, még egy...és újra csend lesz, hosszú, júliusig tartó csend.

ij

Címkék: balaton, nyár, szezon, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára