Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Június 01. 11:29, kedd | Helyi
Forrás: indexbalaton.hu

Keszthelyi Kilométerek futóverseny mezőnye

Keszthelyi Kilométerek futóverseny mezőnye

Vasárnap 700 nevezővel, összesen mintegy másfél ezer résztvevővel rendezték meg a harmadik alkalommal kiírt Keszthelyi Kilométerek utcai futóversenyt. A hét versenyszámra meghirdetett viadalon a félmaraton-, maraton- és maratonváltó rajtj

A verseny előtti éjszaka úgy megemelkedett a Balaton vízszintje a keszthelyi térségben, hogy a víz néhol áttörte a szervezők által, homokzsákokból emelt védet. A reggeli rajtra azonban az áttörés a tűzoltóság gyors beavatkozásának köszönhetően megszűnt. Az időjárás vasárnap is több oldalát mutatta, a futók hol 28 fokos meleggel küzdöttek, hol a záporesővel - utóbbi azonban a maratont választók elmondása alapján igen kellemesnek bizonyult. A csapadék a gyermekprogramokat és a ceremóniákat nem zavarta.

A rendezvény és az útvonal biztosítását a rendőrökkel együtt kilencven polgárőr végezte, a lebonyolításban az önkéntesekkel, szervezőkkel együtt mintegy másfél százan vettek részt. Újdonság volt a verseny három éves történetében, hogy a hunrun.com internetes portálon a közvetítésnek köszönhetően követhették az érdeklődők a viadalt, illetve a szombati tésztaparti keretében a világcsúcstartó ultra triatlonista Szőnyi Ferenc élménybeszámolóját.
- A pálya és a rajt-cél terület kiépítése egyaránt nagyon jól sikerült.

Az idei versenyen elindult a futók mezőnye előtt néhány handbike-os sportoló, akik a mellett, hogy emberfeletti módon teljesítettek, hihetetlen hangulatot hoztak a rendezvénynek. Jövőre részvételüket még inkább szorgalmazni fogom. Külön kiemelném a MÁV segítségét, biztosították a Keszthely-Vonyarcvashegy pályaszakasz lezárását, ami 14 vonatjáratot érintett. A Volán buszok pedig a forgalomkorlátozások ellenére is megoldották a pótlást. Jövőre folytatás következik! - összegzett Bedő Beáta főszervező.

A férfiak maratoni számát már hagyományosan Szabó Gábor (ideje 02:36:18.611), a nőit - meglepetést nem okozva - az áprilisi 100 km-es országos bajnokság első helyezettje, a keszthelyi Görög Veronika (03:21:29.611) nyerte. A félmaraton trófeáját az Eb-bronzérmes olimpikon, a Zalaszám-ZAC hosszútávfutója, Kálovics Anikó (01:21:44.597) és edzője, Zsódér Zsolt (01:12:42.577) vitte.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.