Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 28. 15:23, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Keszthelyi Rendőrség által körözött személyt fogtak el

Keszthelyi Rendőrség által körözött személyt fogtak el

Körözött férfit fogtak Zalaegerszegen

A Keszthelyi Rendőrkapitányság által körözött férfit fogtak el a járőrök kedden este Zalaegerszegen. A rendőrség bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a férfit, akit kihallgatása után szabadon bocsátottak.

Heti rendőrségi körkép Zalából

Félrecsúszott tetőcserép inspirálta a betörőt

Elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a reszneki férfit, aki a megalapozott gyanú szerint a helyi tűzoltószertárból fém tárgyakat tulajdonított el a hétvégén. A tetőn keresztül jutott az épületbe, ahol tűzoltó fecskendőkről levágta a szórófejeket, tömlőcsatlakozókat, valamint további fém tárgyakat gyűjtött össze és vitt magával, majd Lentiben egy fémfelvásárlónak pénzért tovább adta azokat.

Hétfőn délután a 76-os főúton szenvedett közlekedési balesetet egy fordos, aki Zalaegerszeg felé haladt, amikor a 44-es kilométerszelvényben egy balra ívelő kanyarban jobbra lehajtott az úttestről és a vízelvezető árokban állt meg. A vezető melletti ülésen utazó 64 éves hölgy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt hétfőn este a Zalavég és Batyk települések közötti útszakaszon. Láthatósági mellény nélkül, kivilágítatlan kerékpárral haladt Zalaegerszeg irányába egy ötvenes éveiben járó hölgy, aki az elsődleges információk alapján az úttest jobb széléről az őt utolérő munkásokat szállító szerződéses autóbusz elé kanyarodott. A busz vezetője vészfékezése ellenére elütötte a kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette. A Rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Hétfőn délután Balatongyörökön a kigyulladt házak oltását forgalomirányítással segítő rendőröket értesítették a tűzoltók, hogy egy holttestet találtak az egyik égő házban. Az 56 éves helybeli férfi személyazonosságát sikerült megállapítani, a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta a bizottság, a Rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a halál körülményeit.

Hétfőn este Pusztamagyaródon a hegyről tartott hazafelé segéd-motorkerékpárjával egy helybeli férfi, aki feltehetően ittassága és figyelmetlensége miatt jobbra letért az úttestről és az árokba hajtva egy fahídnak ütközve állt meg. A nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedő férfit a Mentőszolgálat szállította kórházba, ahol az alkoholszonda pozitív eredménye miatt mintavételre is sor került.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni