Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Augusztus 13. 20:27, hétfő | Helyi
Forrás: Metropol

Keszthelyi borrandevú

Keszthelyi borrandevú

A Festetics-kastély augusztus 19-20-án ad otthont a VinCE Balatonnak zenével, mesterkurzusokkal és természetesen kóstolókkal.

Kézműves balatoni pincészetek, az ország ismert birtokai, proseccók, aperol és Ferrari pezsgő: a VinCE Balaton kínálata ez a nemzeti ünnep hosszú hétvégéjére. A gasztronómiai élvezetekről kiváló sonkák, kecske- és tehénsajtok gondoskodnak a grillételek mellett, de akik tudásra éheznek inkább, ingyenes borkurzusokon sajátíthatják el a kóstolás alapismereteit.

Kísérőnek kultúra

A kisebbek és a nagyobbak számára is kínál kulturális élvezeteket a VinCE. Koncertet ad az Alma együttes, a United, a Maszkura és a Tücsökraj, az IN Diretta, a Magyar Császári Pillanatművek és a Kerekes Band is, míg a kicsiket az árnyas gyermekkert várja. A kerti játékokban, rajzban ügyeseket finom ajándékokkal lepik meg.

A nagyobbaknak szóló ajándék, hogy a rendezvény két napján egy-egy múzeum nyitja meg kapuit a VinCE-belépővel rendelkezők előtt. Augusztus 19-én, vasárnap a Hintómúzeum látogatható ingyen, 20-án, hétfőn pedig a teljes Festetics-kastély járható be.

Sztárok borai

Kevesebb mint háromszáz Master of Wine fokozattal rendelkező szakértő él a világon: közülük egy, Elizabeth Gabay ellátogat Keszthelyre ezen a hétvégén. Az angol származású borszakértő a napos délfrancia Provence-ban él, közel az Angelina Jolie-Brad Pitt sztárpár birtokához. Fog beszélni az ő boraikról, de kiderül az is, Iniesta játéka vagy bor a jobb, és hogy Sting bioborai milyen élvezetet tartogatnak a kóstolónak.

Ahhoz, hogy általa vezetett mesterkurzuson részt vehessünk, borimádó jegyet kell váltani - ennek birtokában napi három mesterkurzust látogathatunk meg, így akár a kéknyelűről vagy a szerb borvidékekről is gazdagodhatunk új ismeretekkel. Az ilyen típusú jegyek tulajdonosai a szakmai kóstolókon is részt vehetnek, ajándék poharat, kóstolókönyvet és tollat kaphatnak.

Részletesebben:

http://vincebalaton.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén