Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 11. 18:13, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Keszthelyen nyilvános lesz az adósok listája

Keszthelyen nyilvános lesz az adósok listája

Márciustól nyilvános lesz Keszthelyen a helyi adóval vagy gépjárműadóval elmaradt személyek és társaságok listája - közölte pénteken a város önkormányzata az MTI-vel.

A képviselő-testület csütörtöki ülésén Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta: a bevételek növelésének egyik hatékony módja az adótartozások behajtása. Ennek érdekében a város új módszert alkalmaz, a törvény biztosította lehetőséggel élve nyilvánosságra hozza a hátralékosok nevét és címét a tartozás összegével és adónemével együtt.
A keszthelyi önkormányzatnak jelenleg mintegy 800 magánember és csaknem 200 jogi személy összesen mintegy 180 millió forinttal tartozik. Ez a bevallott, de be nem fizetett helyi adó és gépjárműadó teljes összege.
A márciusban megjelenő nyilvános listán azok szerepelnek majd, akiknél magánszemélyként ezer, vállalkozások esetében tízezer forint feletti, tíz napot meghaladó tartozást tartanak nyilván. Az önkormányzat közölte: a helyi lapban a napokban már megjelent tervezet kapcsán számosan jelezték fizetési hajlandóságukat, vagy már be is fizették tartozásukat, de több könyvelő is kért adategyeztetést ügyfeleik kintlévősége kapcsán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: