Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 11. 09:40, hétfő | Helyi
Forrás: tvkeszthely.hu

Keszthely tisztaságáért

Keszthely tisztaságáért

Keszthelyen a lomb gyűjtését is a Gazdasági Ellátó Szervezet munkatársai végzik.

A nagy mennyiségű avar - mely a közterületeket borítja - begyűjtésén november 4-től negyvenhat fő dolgozik. A munka meggyorsítása, és a város tisztasága érdekében a lakosság közreműködését is kéri a GESZ.

Hetekkel ezelőtt megkezdődött az őszi lombhullás. A közterületként nyilvántartott közutakon, járdákon, parkokban és az építmények határától számított 3 méter széles területsávban Keszthelyen a lehullott lombozatot a Gazdasági Ellátó Szervezet gyűjti össze. Október elejen megkezdték a gyűjtést a város egyes területein (Bercsényi utca, Helikon park). A közterületi tisztítás több hetet vesz igénybe, még úgy is, hogy november 4-től megnövekedett dolgozói létszámmal végzik a munkálatokat. A közmunka-program keretében növelhette a GESZ a létszámot. Így az időjárástól függően 46 fő "lomboz".

Sarkadi Szilvia, a Gazdasági Ellátó Szervezet sajtóreferense arról adott tájékoztatást, hogy az eszközállomány megfelelő a takarításhoz, azonban olyannyira nagy a lombozandó terület - 1,1 millió négyzetméter -, hogy a tisztítás sok időt vesz igénybe, ráadásul a teljes lombhullás is várat még magára.

Mivel még nagy mennyiségű avar borítja az utcákat és tereket, a GESZ a lakosság segítségét kéri. Felhívást tettek közzé, mely szerint az avar közterületen való összegyűjtésében részt vevők ingyenesen igényelhetnek zsákokat és konténert. Arra kérik a gyűjtőket, hogy a konténerekbe kizárólag lombot rakjanak. A konténert ingyenesen szállítják el a közterületekről amennyiben csak lombot tartalmaz.

Azért, hogy lakóhelyünk tiszta és élhető legyen, a lakosság közreműködése elengedhetetlen. A köztisztaságról szóló önkormányzati rendelet értelmében az egyes ingatlanterületek tisztántartási kötelezettsége elsődlegesen a tulajdonost, illetőleg a kezelőt illeti.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.