Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 03. 17:59, szombat | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Keresett a keszthelyi szaloncukor

Keresett a keszthelyi szaloncukor

Bár a szaloncukrok csak néhány hét múlva kapnak főszerepet, gyártásuk szezonja nyár vége és az ősz. Ezekben a napokban már végéhez közeledik a finomságok készítése.

Hazánkban évente körülbelül négyezer tonna szaloncukrot értékesítenek, ennek jelentős része Keszthelyen készül. A Coco House Kft. évente körülbelül 200 tonna szaloncukrot gyárt és értékesít.

Az édesipari gyárban már a végéhez közeledik a szaloncukor gyártása, hiszen ennek fő időszak a nyár. Augusztus elején kezdték meg a termelést, a különféle ízesítésű karácsonyi desszertek már a boltok polcain vannak.

Bár a szaloncukor jellemzően hazánkban ismert és terjedt el, az elmúlt években már egyre nagyobb a kereslet a keszthelyi szaloncukor iránt szomszédos országokban is - igaz, főként a magyarlakta területeken.


Akár külföldön, akár belföldön vásárolják ezt a hagyományos magyar édesipari terméket az emberek, a vásárlói igények változnak. Bár a zselés szaloncukor továbbra is az egyik legközkedveltebb fajta, a réges-régi konzumszaloncukor is keresett, akárcsak az új ízek.

Címkék: keszthely, szaloncukor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.