Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. December 26. 10:49, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Kerékpárút épült Hévíz és Alsópáhok között

Kerékpárút épült Hévíz és Alsópáhok között

Több mint két kilométer hosszan, Alsópáhok és Hévíz között épült új kerékpárút, amely nemcsak turisztikai célokat szolgál, de az alsópáhokiak hévízi munkahelyeikre történő biztonságos eljutását is megoldja.

A kerékpárút szerdai avatásán Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere elmondta: a 2,2 kilométer hosszú út olyan szélességben épült meg, hogy a gyalogosoknak és a bicikliseknek egyaránt helyet biztosít. A beruházást egy híd megépítése, új közvilágítási hálózat kialakítása, a csapadékvíz-elvezetés megoldása kísérte, de több mint 30 új parkolóhelyet és egy új autóbuszmegállót is épített a kivitelezést közbeszerzési pályázaton elnyerő Magyar Aszfalt Kft.
Rigó Csaba, Zala megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az Új Széchenyi Tervből a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) pályázatán nyert el közösen 135,5 millió forintos, 85 százalékos támogatást a két település. Hozzátette, hogy a régióban jelenleg 18 kerékpárút-fejlesztési projekt fut, amelyek együttesen közel 1,8 milliárd forint értékű beruházást jelentenek.
Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés és egyben a NYDRFT elnöke reményét fejezte ki, hogy a biciklis infrastruktúra építése folytatódik a térségben Hévíz és Keszthely összekötésével, s ezáltal a fürdőváros kapcsolódhatna a balatoni kerékpáros körúthoz. Papp Gábor, Hévíz polgármestere ehhez hozzáfűzte: a város elképzelései szerint valóban szeretnék megvalósítani a szomszédos Keszthellyel az összeköttetést, de a fürdővároson belül is új sávokat alakítanának ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben