Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 12. 12:21, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTv/MTI

Kemény tárgyalás vár Fellegire

Kemény tárgyalás vár Fellegire

Az IMF vezérigazgatójával találkozik csütörtökön Fellegi Tamás Washingtonban. A tanácskozás után a felek sajtótájékoztatót tartanak.

A tárca nélküli miniszter szerdán az IMF igazgatótanácsának tagjaival és az amerikai külügyminisztérium tisztségviselőivel tárgyalt. Egybehangzó külföldi lapértesülések szerint az IMF és Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter még a héten aláírhatja az esetleges elővigyázatossági hitelről szóló szándéknyilatkozatot. A Wall Street Journal egy vezető közgazdászt is idéz, aki szerint a hitelprogram feltételeit is tartalmazó dokumentum a hitel előfutárának tekinthető.

Ezzel szemben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerda este azt nyilatkozta, a jelenleg folytatott egyeztetések célja a hivatalos tárgyalások előkészítése és az előzetes álláspontok egyeztetése, a hivatalos szándéklevél tartalmának megvitatása és véglegesítése nem tárgya a mostani megbeszéléseknek.

Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a jövő héten számol be a kormánynak az IMF-fel folytatott washingtoni egyeztetések eredményéről.

Németországban tárgyal a jövő héten Fellegi

Fellegi Tamás a jövő héten Németországban folytatja előzetes egyeztető körútját, ahol hétfőn és kedden tárgyalásokat folytat többek között Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével, Jens Weidmann-nal, a Német Szövetségi Bank (Bundesbank) elnökével. A megbeszéléseken részt vesz Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke is – közölte a tárca nélküli miniszter sajtóirodája az MTI kérdésére csütörtökön.

Kétnapos útja során a miniszter találkozik Wolfgang Schäuble szövetségi pénzügyminiszterrel, vezető kormányzati politikusokkal és németországi bankvezetőkkel.

Ezt követően január 19-én megbeszéléseket folytat Ewald Nowotny osztrák jegybankelnökkel és Maria Fekter pénzügyminiszterrel Bécsben.

A delegációvezető január 20-án Brüsszelben egyeztet Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével.

Címkék: Fellegi Tamás, IMF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.