Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Március 19. 11:51, szombat | PR
Forrás: (x)

Karrier a Balaton csücskében – állások Keszthelyen

Karrier a Balaton csücskében – állások Keszthelyen

A Profession oldalán népszerű opciónak számít a földrajzi alapú álláskeresés. Ebben az esetben konkrét városokban böngészhetjük az ott elérhető álláshelyeket.

Ezt nyugodtan megtehetjük Keszthellyel is, hiszen a híres Balaton-parti város is tartogat lehetőségeket.

Álláskeresés földrajzi alapon

Az online állásportálok – köztük a profession.hu – nagyban megkönnyítik azok dolgát, akik online néznének új munka után. Az elérhető állások átfogó megjelenítése és a különféle keresési opciók egészen kényelmessé teszik a böngészést. A fejlett keresőmotornak köszönhetően számos különféle szempontra szűrhetünk, ha határozott elképzelésekkel rendelkezünk. Ide sorolható a pozíció megnevezése, a munkavégzés jellege, az elérhető juttatások és még sorolhatnánk. Sokszor olyan pozíciókra bukkanhatunk, melyek elsőre talán eszünkbe sem jutottak volna.

A keresési lehetőségek között meglehetősen nagy népszerűségnek örvend a földrajzi alapú keresés is, mely az egyik alapértelmezett szűrési mód. Ebben az esetben konkrét városokra, vagy akár megyékre is rákereshetünk és böngészhetjük az ott elérhető álláshelyeket. Ez mindazok számára hasznos, akik nem ilyen-olyan okból nem tehetik meg, hogy akárhová áthelyezzék székhelyüket egy munka miatt. Ebben az esetben elég csak beírni a kívánt város nevét és máris elénk tárul az aktuális kínálat. Ilyen módon akár minket is megtalálhat például egy állás Keszthelyen.

Zala megye gazdasági és turisztikai ütőere

Keszthely a legtöbbek fejében a Balaton nyugati csücskében található üdülővárosként él. Természetesen ilyen arccal is rendelkezik a település, ugyanakkor túlzás lenne egyszerű turistaközpontként tekinteni rá. A Balaton turisztikai kínálatából több szempontból is kiemelkedik, hiszen a vízparti és nyaralási lehetőségek mellett számos kulturális kincset is rejt. Arról nem is beszélve, hogy a város Zala megye keleti részének gazdasági központja is, így a környék lakóinak is számos munkalehetőséget biztosít.

Egy állás Keszthelyen a környékbeliek számára természetes opció, míg a távolabb élők számára egy egészen izgalmas lehetőség lehet. Természetesen a Balaton közelsége és a kulturális értékek, mint pl. a Festetics-kastély komoly turisztikai vonzerőt jelentenek, ezáltal pedig sok szezonális állás is elérhető a városban. Mivel azonban a város gazdaságilag is kiemelt szereppel bír a régióban, az állások Keszthelyen nem csupán erre a szegmensre korlátozódnak. Ez mindenki számára azonnal egyértelművé válik, aki földrajzi alapon, a városban próbál állást keresni.

Szezonális és permanens lehetőségek

Ahogy említettük, a keszthelyi állások egyik fontos szegmensét képezik a turisztikai munkalehetőségek. A Balaton-parti városok eleve számos szezonális munkát kínálnak, Keszthely esetében ez pedig kiegészül a különféle kulturális attrakciókkal, melyet a város tartogat. A Balatonhoz kötődő álláshelyek, melyek akár a strandokhoz, akár a vendéglátóhelyekhez kötődnek, elsősorban a nyári időszakban érhetők el. Ugyanakkor a kulturális és gazdasági szegmenshez kötődő állások Keszthelyen is négyévszakosak.

És persze a palettán ugyanúgy megtaláljuk a „standard”, más helyeken is elérhető nyitott állásokat. A lehetőségek pedig folyamatosan frissülnek. A keszthelyi álláslehetőségek meglehetősen széles palettát fednek le, így, ha valaki úgy dönt, hogy a Balaton nyugati csücskében kezdene karriert építeni, bátran vágjon bele a keresésbe. Felejtsük az olyan elképzeléseket, hogy a magyar tenger partján csak szezonálisan és csakis a turizmushoz kötődően lehet megtalálni elképzelésinket. Elég csak egy pillantást vetnünk az Keszthelyen elérhető álláshelyekre és máris láthatjuk, hogy a lehetőségek tárháza épp olyan széles, mint máshol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.