Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Május 18. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: Hír TV

Káosz a vonatközlekedésben, járatokat is töröltek

Káosz a vonatközlekedésben, járatokat is töröltek

A viharos erejű szél miatt a MÁV-Start megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon. Több járatot töröltek, több nemzetközi és gyorsvonat is kerülőre kényszerül, Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között pedig vona

A Mávinform tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárás miatt a MÁV-Start megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon. Több járatot töröltek, több nemzetközi és gyorsvonat is kerülőre kényszerül, Székesfehérvár Balatonszentgyörgy között pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek. A rendkívüli helyzetre tekintettel hétfő éjfélig Dunántúlon közlekedő feláras vonatok IC pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Bicske, a Komárom-Hegyeshalom, illetve Rajka, a Győr-Celldömölk, a Budapest- Székesfehérvár-Szombathely vonalon Székesfehérvár-Veszprém, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Balatonszentgyörgy-Keszthely-Tapolca és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon 15-40 perc késéssel kell számolni az utasoknak.

A Budapest-Pécs vasútvonalon Sásd és Vásárosdombó között 10 óra előtt lezárták a pályát, mert a víz elmosta a vasúti töltést. A MÁV-Start autóbuszokat rendelt, az utasoknak 30-40 perces késésre kell számítaniuk.

A Szombathely-Székesfehérvár-Szombathely vonalon, Szentgál állomáson elromlott a biztosító berendezés. Az erre közlekedő vonatok utasai a helyreállításig 50-60 perc késésre számítsanak.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között lezárták az egyik vágányt egy patak áradása miatt. A másik vágányon váltakozó irányban tudnak csak közlekedni a szerelvények, a szokásosnál lassabban. A vonatok itt 20-30 perc késéssel közlekednek.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon a Bódva folyó áradása miatt lezárták a pályát Edelény és Szendrő között. Az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik. Ezen a vonalon a vonatok 35-40 percet késnek.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 14. 23:09, péntek | Sport

Bucsi, Antal Zsigó, Kiss Norbi és a GRT is a dobogón a Slovakiaringen

A Slovakia Ringen folytatódott a 2024-es versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára. Kiss Norbert két, Bucsi Attila egy győzelemmel zárt, de a magyar színekben kiváló formula autós és GT eredmények is születtek

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

2024. Június 14. 09:56, péntek | Belföld

Orbán Viktor: a magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson

A magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson, a magyar emberek a békére szavaztak, és ez döntő érv volt a NATO-főtitkárral folytatott tárgyaláson