Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2010. Május 18. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: Hír TV

Káosz a vonatközlekedésben, járatokat is töröltek

Káosz a vonatközlekedésben, járatokat is töröltek

A viharos erejű szél miatt a MÁV-Start megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon. Több járatot töröltek, több nemzetközi és gyorsvonat is kerülőre kényszerül, Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között pedig vona

A Mávinform tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárás miatt a MÁV-Start megváltoztatta a közlekedési rendet a dél-balatoni vonalon. Több járatot töröltek, több nemzetközi és gyorsvonat is kerülőre kényszerül, Székesfehérvár Balatonszentgyörgy között pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek. A rendkívüli helyzetre tekintettel hétfő éjfélig Dunántúlon közlekedő feláras vonatok IC pót- és helyjegy megváltása nélkül vehetők igénybe.

A tájékoztatás szerint a Budapest-Bicske, a Komárom-Hegyeshalom, illetve Rajka, a Győr-Celldömölk, a Budapest- Székesfehérvár-Szombathely vonalon Székesfehérvár-Veszprém, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Balatonszentgyörgy-Keszthely-Tapolca és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon 15-40 perc késéssel kell számolni az utasoknak.

A Budapest-Pécs vasútvonalon Sásd és Vásárosdombó között 10 óra előtt lezárták a pályát, mert a víz elmosta a vasúti töltést. A MÁV-Start autóbuszokat rendelt, az utasoknak 30-40 perces késésre kell számítaniuk.

A Szombathely-Székesfehérvár-Szombathely vonalon, Szentgál állomáson elromlott a biztosító berendezés. Az erre közlekedő vonatok utasai a helyreállításig 50-60 perc késésre számítsanak.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar között lezárták az egyik vágányt egy patak áradása miatt. A másik vágányon váltakozó irányban tudnak csak közlekedni a szerelvények, a szokásosnál lassabban. A vonatok itt 20-30 perc késéssel közlekednek.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon a Bódva folyó áradása miatt lezárták a pályát Edelény és Szendrő között. Az utasokat vonatpótló autóbuszok viszik. Ezen a vonalon a vonatok 35-40 percet késnek.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 12. 09:12, péntek | Helyi

83-as út - Az új nyomvonalra terelik át a forgalmat Tétszentkút és Gyarmat között

Az új nyomvonalra terelik át a 83-as főút forgalmát Tétszentkút és Gyarmat között péntek délelőtt - írja a minisztérium.

2023. Június 04. 15:43, vasárnap | Belföld

Csapadékosabbá válik az időjárás a jövő hét elején

2023. Június 04. 08:29, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 22. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Június 04. 08:26, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Huszonegy év után ismét döntős a Ferencváros

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.