Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Május 29. 16:32, szombat | Helyi
Forrás: Keszthely

Június első hétvégéjén Város Napja Keszthelyen

Június első hétvégéjén Város Napja Keszthelyen

Hagyományosan a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar zenés ébresztőjével indul a városnapi programsorozat június 5-én szombaton. A 9 órakor kezdődő szentmisét Tatár Sándor atya, premontrei öregdiák celebrálja, utána vendég olasz

Szintén szombaton előbb Rakos Józsefnek, a kastélykönyvtár egykori igazgatójának emléktábláját, majd a sétálóutcai tértextileket avatja fel Ruzsics Ferenc polgármester. A programsorozat része Keszthely Város Sakkbajnoksága, mely a Festetics kastély konferenciatermében zajlik a nap folyamán.

Keszthely tiszteletbeli magisztrátusa június 4-én tartja ülését, melyen a város vezetése tájékoztatja a tagokat a közelmúltban történt változásokról és az elkövetkező évekre tervezett városfejlesztési elképzelésekről. A magiszterek a másnapi ünnepi képviselőtestületi ülésen számolnak be véleményükről és javaslataikról a megtárgyalt témákban. Szintén az ünnepi ülés napirendi pontja a város által alapított kitüntető címek, valamint az „Ezer Éves Zala" emlékérem átadása.

A Fejér György Városi Könyvtár kezdeményezésére megjelent a Keszthelyi Életrajzi Lexikon, melynek bemutatója a városnapi ünnepség részét képezi. A kötet azon személyek rövid életrajzát tartalmazza, akik a város közéletében fontos szerepet játszottak, saját szakterületükön a legjobbat nyújtották, maradandót alkottak és tevékenységükkel emelték a város rangját.

Kiállítás-megnyitó és koncertek színesítik a programot: a Balaton-parton zenél a Boombatucada ütősegyüttes és a Keszthelyi Jazz Műhely. Este a Fő téri plébániatemplomban C. Tóth Zoltán „Missa Salve Regina - A Keszthelyi Mise" című darabjának bemutatója tekinthető meg.

A vasárnap a Georgikon Futammal indul a program - a Balaton-parton már második alkalommal kerül sor az alternatív hajtású autók versenyére. Délután török teadélután és hastáncgála lesz a színházban, este pedig a Balaton-partra, a Ghymes együttes ingyenes koncertjére vár minden érdeklődőt a város.

A részletes program itt található.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.