Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. Június 08. 13:40, szerda | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Június első hétvégéjén Város Napja Keszthelyen

Június első hétvégéjén Város Napja Keszthelyen

Hagyományosan a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar zenés ébresztőjével indul a városnapi programsorozat június 5-én szombaton.

A 9 órakor kezdődő szentmisét Takács Nándor nyugalmazott megyéspüspök, volt premontrei diák celebrálja, utána vendég olasz fúvószenekar ad térzenét. A Vajda János Öregdiákok Egyesülete jóvoltából a gimnázium homlokzata új toronyórát kap, ennek avatása is szombat délelőtt zajlik. Szintén szombaton előbb Rakos Józsefnek, a kastélykönyvtár egykori igazgatójának emléktábláját, majd a sétálóutcai tértextileket avatja fel Ruzsics Ferenc polgármester. A programsorozat része Keszthely Város Sakkbajnoksága, mely a Festetics kastély konferenciatermében zajlik a nap folyamán.

Keszthely tiszteletbeli magisztrátusa június 4-én tartja ülését, melyen a város vezetése tájékoztatja a tagokat a közelmúltban történt változásokról és az elkövetkező évekre tervezett városfejlesztési elképzelésekről. A magiszterek a másnapi ünnepi képviselőtestületi ülésen számolnak be véleményükről és javaslataikról a megtárgyalt témákban. Szintén az ünnepi ülés napirendi pontja a város által alapított kitüntető címek, valamint az „Ezer Éves Zala” emlékérem átadása.

A Fejér György Városi Könyvtár kezdeményezésére megjelent a Keszthelyi Életrajzi Lexikon, melynek bemutatója a városnapi ünnepség részét képezi. A kötet azon személyek rövid életrajzát tartalmazza, akik a város közéletében fontos szerepet játszottak, saját szakterületükön a legjobbat nyújtották, maradandót alkottak és tevékenységükkel emelték a város rangját.

Kiállítás-megnyitó és koncertek színesítik a programot: a Balaton-parton zenél a Boombatucada ütősegyüttes és a Keszthelyi Jazz Műhely. Este a Fő téri plébániatemplomban C. Tóth Zoltán „Missa Salve Regina – A Keszthelyi Mise” című darabjának bemutatója tekinthető meg.

A vasárnap a Georgikon Futammal indul a program – a Balaton-parton már második alkalommal kerül sor az alternatív hajtású autók versenyére. Délután török teadélután és hastáncgála lesz a színházban, este pedig a Balaton-partra, a Ghymes együttes ingyenes koncertjére vár minden érdeklődőt a város.

Címkék: keszthely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.