Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Július 11. 07:17, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Újraszabályoznák a dinnyepiacot

Újraszabályoznák a dinnyepiacot

Két minőségi kategóriába- kiváló és hibás termény - sorolná a hazai dinnyetermést és regisztrálná a kereskedőket is a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Fazekas Sándor tárcavezető szerint ezzel növelni lehetne a hazai gyümölcsfogyasztás mértékét, ami személyenként évente átlagosan négy kilogramm. Az új rendelkezések a jövő héten csütörtökön lépnek életbe.

Fazekas vasárnap, varsói útja előtt nyilatkozott a várható változásokról: elmondta, a dinnye kereskedelme és piaca újraszabályozásra szorul, mivel az utóbbi időben jelentősen csökkent itthon a gyümölcs iránti kereslet. A vidékfejlesztési miniszter egyrészt két kategóriába, a kiváló minőségű és a hibás termékek csoportjába soroltatná a hazai dinnyéket – ezzel védve a fogyasztókat a gyengébb, rosszabb árutól – másrészt, regisztrációhoz kötné a dinnyekereskedelmet is az átláthatóbb piaci viszonyok érdekében.

Fazekas mindenkit arra biztatott, hogy vásároljon dinnyét, mert az egészséges és élettani hatása is kedvező. A miniszter azt is hangsúlyozta, hogy a termelőknek ezen túl a magyar dinnye érési periódusát kell elsősorban figyelniük – a dél-európai export dinnye és a magyar termény érési ciklusa ugyanis mára fedésbe került.

A tárcavezető a népegészségügyi termékdíjra is kitért – mint megjegyezte, az ebből befolyó összegekből az egészséges életmódot kellene népszerűsíteni, növelve az elérhető egészséges élelmiszerek kínálatát is.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Címkék: dinnye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére