Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 16. 09:48, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Jótanácsok motorosoknak

Jótanácsok motorosoknak

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járműtulajdonosok figyelmét, hogy végezzék, vagy végeztessék el a futóművek, a világító - és kormányberendezések ellenőrzését.

Érdemes leellenőrizni az olajszintet és a fékek állapotát is.

Egyre többen közlekednek motorkerékpárral a közutakon, évről-évre növekszik a motorkerékpárosok száma, s az egy nyomon haladó motoros járművek megjelenése a forgalomban is érzékelhetően teret nyert. A motorosok közúti viselkedése fokozottan áll a figyelem középpontjában, mert az alapján ítélik meg őket, ahogyan az utakon közlekednek.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi balesetmegelőzési jó tanácsokra hívja fel a motorral közlekedők figyelmét:

- A gumik tapadása még nem ideális, főleg a kanyarokban legyenek nagyon óvatosak, és számoljanak a megnövekedett féktávval.

- A téli és tavaszi időszak igénybevételt jelent az aszfaltnak, mert az eső vagy az olvadó hó befolyik az aszfalt réseibe és így megfagy, a táguló víz szétrepeszti a burkolatot. Ebből fakadóan jobb fokozottan figyelni az utakon, mert ott is lehetnek kátyúk, ahol korábban nem voltak.

- Mielőtt az első útra elindulnának, szánjanak időt a motor szemléjére és karbantartására. Ellenőrizzék a gumiabroncsnyomást, az olaj-és hűtőfolyadék szintet, a láncok megfelelő olajozottságát, a teleszkópok szimeringjeit, a fékeket és a lámpákat.

- Szem előtt kell tartaniuk a motorosoknak, hogy elgémberedett tagokkal, ujjakkal nehéz kezelni a motort. A megfelelő, réteges öltözködés és a jó minőségű – lehetőleg feltűnő színű és fényvisszaverővel ellátott – védőfelszerelés nélkülözhetetlen kelléke a motorozásnak és egészségünk megőrzésének. Természetesen protektorok nélkül soha ne induljanak útnak.

- Érdemes forgalomtól mentes parkolóban az alap motoros mozdulatokat gyakorolni, hiszen a téli időszakban még a gyakorlott motorosok is elszoktak a motorozástól, kiestek a gyakorlatból!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság!

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.