Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Augusztus 04. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jót tesz az egészségnek a takarítás

Jót tesz az egészségnek a takarítás

Kétségtelen, hogy a takarítás az egyik legrosszabb házimunka. Egy új tanulmány azonban rámutatott, hogy a házimunka - takarítás, mosogatás, vasalás, főzés - számos jótékony egészségügyi hatással bír, többek között csökkenti az Alzheimer kialakulásának kockázatát - írja a care2.com.

A takarítás ráadásul fizikai munkát igényel, ami akár egy edzésnek is betudható, így segít megszabadulni a felesleges kilóktól. Egy óra takarítás során 205 kalóriát éget el a szervezet - olvasható a tanulmányban.

A stressz leküzdésében is szerepet játszik a házimunka. Kutatók rámutattak, hogy 20 százalékkal csökkenti az idegeskedés szintjét az otthoni elfoglaltság. A tisztaság emellett csökkenti vagy teljesen megszüntetheti az allergiás tüneteket, a takarítás továbbá javítja a koncentrációs képességet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.