Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 24. 08:36, csütörtök | Helyi
Forrás: tvkeszthely.hu

Jól működik a Helikon Kastélymúzeum

Jól működik a Helikon Kastélymúzeum

A Helikon Kastélymúzeum az elmúlt időszakban látványos fejlődésen ment keresztül. 2011 nyara óta Pálinkás Róbert vezeti az intézményt.

A múzeum bevételei is nőttek, annak ellenére, hogy a meleg nyár nem kedvez a múzeumoknak.

Pálinkás Róbert igazgató sorolja az elmúlt években hozott intézkedéseket. Ez csak egy néhány azok közül, amik az ő irányítása alatt történtek. Elmondta: a kezdet nem volt könnyű.

Jelentős változások történtek a humánerőforrást illetően: jóval kevesebb létszámmal látják el ugyanazt a feladatot. Az egyik legjelentősebb fejlesztés a pálmaház létrehozása volt, ahol - többek közt - ötszáz különféle hibiszkusz és több, mint kettőszáz illatos frangipáni is található. A mellette fekvő területen egy óriási akváriumot hoztak létre, ahol balatoni halak élnek. Ezen a részen található a kettőezer négyzetméteres sziklakert is. Nagyon sok látogatót vonz a már nyolc éves vadászati múzeum, ahol több mint kétszáz különféle fajt lehet megtekinteni.

Az igazgató elmondása szerint az idén több mint öt százalékkal nőtt a kastély bevétele; annak ellenére, hogy a meleg nyár - mint amilyen az idei volt - nem kedvez a múzeumoknak, valamint árat sem emeltek. Az év végéig várhatóan el fogja érni a kastély az idei százkilencvenezres látogatószámot is. Az igazgató úgy véli: titkos recept nincs.

Összességében megállapítható: Pálinkás Róbert vezetése alatt a Helikon Kastélymúzeum változásai fejlődést mutatnak, és további tervek vannak a létesítmény működésének megreformálására. További pályázati lehetőségek például, amiknek köszönhetően például az irodák áthelyezése is megtörténik majd. Ha minden pályázat nyer, csak az idei évben több mint kétmilliárd forint forrást sikerül a kastélyra költeni.

ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.