Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 29. 21:03, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Jogerősen is szabadságvesztést kaptak a zalai emberkereskedők

Jogerősen is szabadságvesztést kaptak a zalai emberkereskedők

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a két férfinak a büntetését,

akit korábban öt-öt év szabadságvesztéssel sújtottak egy lány "eladásával" és prostitúcióra kényszerítésével összefüggésben.

A 29 éves elsőrendű vádlott 2009 végén megállapodott lányismerősével, hogy prostituáltként "eladja" őt egy zalai községben lakó férfinak, de megnyugtatta, hogy nem sokkal ezután megszökteti, és az érte kapott pénzen pedig osztoznak.
A 48 éves másodrendű vádlott 60 ezer forintot fizetett a lányért, aki a megbeszélt helyen és időben azonban hiába várta "megmentőjét", az ígéretét megszegő férfi elhagyta a települést.
A lány elmondta a "vevőnek", hogy még fiatalkorú és haza akar menni, a férfi azonban közölte vele, hogy a vételárát kölcsönkérte, és 120 ezer forintot kell visszafizetnie. Ezért csak akkor engedi el, ha ezt az összeget prostituáltként megkeresi számára.
A sértett kénytelen volt egy közeli fizetővendég-szobában két-három hét alatt hét-nyolc férfinak alkalmanként 10-15 ezer forintért szexuális szolgáltatást nyújtani, hogy a pénzt előteremtse. Amikor azt hiánytalanul átadta, hazautazhatott.
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Zalaegerszegi Törvényszék döntését, amelyben az elsőrendű vádlottat emberkereskedelem miatt öt év fegyházbüntetésre, társát emberkereskedelem és kerítés miatt öt év börtönbüntetésre ítélték.

Ij

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.