Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 31. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Jogerős a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizete

Jogerős a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizete

A Fővárosi Törvényszék másodfokon helybenhagyta a májusi Dózsa György úti halálos gázolás gyanúsítottjának házi őrizetét.

Az eddigi adatok szerint a férfi május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a megengedett sebességet jóval túllépve haladt személygépkocsijával Budapesten, a XIII. kerületi Dózsa György úton, a külső forgalmi sávban. A gyanúsított járműve a Kassák Lajos utcai kereszteződésnél összeütközött egy másik, a Dózsa György úton, a Tüzér utca irányából érkező, a kereszteződésnél balra kanyarodó, a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő személyautóval. Az ütközés következében a járművek felsodródtak az út jobb oldalára, ahol a trolibusz megállójában elütöttek három embert.

A baleset következtében a szabályosan közlekedő jármű két utasa meghalt, ketten súlyosan, ketten könnyebben megsérültek.

A vizsgálat megállapította, hogy a gyanúsított korábban kokaint fogyasztott. A cselekmény így halálos közúti baleset gondolatlan okozásának és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklásnak a megállapítására lehet alkalmas.

A Fővárosi Főügyészség bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, de augusztus 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság első fokon házi őrizetet rendelt el. Az ügyész előzetes letartóztatás elrendeléséért fellebbezett.

A másodfokú bíróság is megállapította, hogy a gyanúsított büntetett előéletű, és a bűncselekményeket folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el: közúti veszélyeztetés, garázdaság és testi sértés miatt eljárás folyik ellene. A törvényszék álláspontja szerint az elsőfokú döntése megfelel a szükségesség és az arányosság elvének, a házi őrizettel kiküszöbölhető a bűnismétlés veszélye, megakadályozza a gyanúsítottat abban, hogy részt vegyen a közlekedésben - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során