Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2012. Január 11. 07:57, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Jelentős változások jöhetnek az orvostudományban

Jelentős változások jöhetnek az orvostudományban

A laboratóriumokból a klinikákra kerülhetnek a DNS-elemző készülékek, miután piacra dobják az első olyan berendezést, amellyel ezer dollárból (245 ezer forint) elkészül egy ember teljes genomjának leírása.

Az amerikai Ion Torrent cég, amely a guilfordi (Connecticut) székhelyű Life Technologies vállalat egyik részlege, kedden jelentette be, hogy legújabb genomszekvenáló gépe ezerszer gyorsabb a jelenleg alkalmazott technológiánál. A készülék nem foglal el több helyet, mint egy szokványos irodai nyomtató, és egyetlen nap alatt elemez egy teljes genomot. Szakemberek szerint az új szekvenálógép jelentős változásokat hozhat az orvostudományban.

Az Ion Proton Sequencer elnevezésű DNS-szekvenáló ára 100-150 ezer dollár között lesz, míg a hasonló berendezésekért jelenleg 750 ezer dollárt kérnek. Egy teljes genom leírásához szükséges chip és a vegyszerek ára nem haladja meg az ezer dollárt. A cég első ügyfelei között üdvözölheti a Baylor és a Yale orvosi egyetemeket, valamint a Broad Intézetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 11:07, szombat | Belföld

Karácsony Gergely: legyen új választás

Legyen új választás, ezt fogom képviselni - jelentette ki a főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása után Karácsony Gergely a sajtó képviselőinek a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) épülete előtt tartott demonstráció

2024. Június 15. 11:05, szombat | Belföld

Hitelminősítés - Varga Mihály: két hét, 3 kedvező hitelminősítői döntés

A Moody\'s és a Scope Ratings után ma este a Fitch Ratings is megerősítette Magyarország adósbesorolását, továbbra is befektetésre javasolják hazánkat - közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán a hitelminősítő pénteki döntése u

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).