Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Szeptember 02. 09:26, hétfő | Helyi
Forrás: keszthely.hu

Javaslatkérés „Pro Cultura Keszthely” kitüntető címre 2013

Javaslatkérés „Pro Cultura Keszthely” kitüntető címre 2013

HIRDETMÉNY

Javaslatkérés „Pro Cultura Keszthely” kitüntető címre

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete méltó módon kívánja elismerni azon személyek, illetve intézmény, civil szervezet, közösség, gazdasági társaság munkáját, akik/amelyek a szociális, valamint a kulturális ágazat területén kifejtett kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak Keszthely város jó hírnevének növeléséhez, maradandóan és kimagaslóan gazdagították a város szociális és kulturális értékeit.

Az elismerésre a közvélemény bevonásával a legszélesebb körből várom a javaslatokat, ezért röviden ismertetem a javaslattétel feltételeit.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete „Pro Cultura Keszthely” kitüntető címet adományozhat azon személy, intézmény, civil szervezet, közösség, gazdasági társaság számára, aki/amely Keszthely város kultúrájáért, kulturális rangjának emeléséért különösen kiemelkedőt cselekedett, alkotott vagy folyamatos tevékenységével emelte a város kulturális színvonalát, esetleg adománnyal, hagyatékkal gyarapította Keszthely kulturális értékeit, kincseit.

A címet és a vele járó díjat minden év január 22-éhez, a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva Keszthely Város Polgármestere adja át ünnepélyes keretek között.

A kitüntető címből évente legfeljebb egy adományozható

A kitüntetés megosztva is adományozható és a kitüntetés adományozásával elhunyt személy emléke is megtisztelhető.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: a polgármester, a képviselő-testület tagjai, a képviselő-testület bizottságai, a keszthelyi székhelyű intézmények vezetői, az önkormányzattal megállapodást kötött civil szervezetek, az állami költségvetési szervek és gazdasági társaságok vezetői, legalább 100 állandó keszthelyi lakos.

A beérkezett javaslatokról a polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület határoz.

E kitüntető címre a javaslatokat részletes indoklással 2013. szeptember 30. napjáig lehet megküldeni Keszthely Város Polgármestere címére (Keszthely Város Önkormányzata, Ruzsics Ferenc polgármester, 8360 Keszthely, Fő tér 1.). A javaslattételre vonatkozó nyomtatvány letölthető Keszthely Város honlapjáról (www.keszthely.hu), illetve kérhető a polgármesteri hivatal Jogi és Szervezési Osztályán.

Keszthely, 2013. augusztus 28.
Ruzsics Ferenc
polgármester

ij

Címkék: 2013, keszthely, Pro Cultura

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: