Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Május 09. 06:44, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Új balatoni turizmusfejlesztési stratégia elkészítését kezdeményezte az MT Zrt.

Új balatoni turizmusfejlesztési stratégia elkészítését kezdeményezte az MT Zrt.

Új balatoni turizmusfejlesztési stratégia elkészítését kezdeményezte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.),

elsődleges partnerként megjelölve a közelmúltban megalakult, a helyi önkormányzatok és vállalkozások összefogásán alapuló Balatoni Regionális TDM Szövetséget.

Az MT Zrt. keddi közleménye szerint a szakmai együttműködés célja egy olyan fejlesztési dokumentáció létrehozása, amely alapja lehet a Balaton régió középtávú fejlesztési stratégiájának, amely a tó és a régió turizmusát ismét növekedési pályára állíthatja.
Emlékeztetnek, hogy az MT Zrt. a kezdetektől komoly szerepet vállal a turisztikai desztinációmenedzsment rendszer felépítésében, együttműködik a már létrejött TDM-ekkel és segíti az újak létrehozását. A nemzeti turisztikai marketingszervezet kiemelten fontosnak tartja a regionális TDM szervezetekkel, így különösen a Balaton stratégiai régióban működő Balatoni Regionális TDM Szövetséggel való együttműködést. A balatoni szövetség is rendkívül nyitott a közös munkára, amelynek során mindkét fél célja egy mintaprojekt kivitelezése, példaértékű együttműködéssel - tette hozzá az MT Zrt.
A közlemény szerint a közös gondolkodás és tevékenység első kézzel fogható eredménye az az április 27-én tartott szakmai megbeszélés volt, amelyen az érintett szakemberek első alkalommal osztották meg egymással véleményüket, tapasztalataikat a Balaton turizmusfejlesztési koncepciójával kapcsolatban, és ennek eredményeként közös munkaprogramot fogadtak el.
Az együttműködés első elemeként a szakemberek május végéig áttekintik és véleményezik a meglévő stratégiákat és koncepciókat a Balaton fejlesztésére vonatkozóan. Ezt követően a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával készül egy Balaton kutatás, amelynek kritériumrendszerén már dolgoznak a szakemberek. A kutatási eredmények ismeretében kerülhet majd sor a stratégia részletes kidolgozására, amelybe a lehető legszélesebb körben kívánják bevonni az érintett állami és társadalmi szervezeteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.