Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 29. 07:56, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Ittas állapotban tört be egy cserszegtomaji férfi

Ittas állapotban tört be egy cserszegtomaji férfi

Ittas állapotban tört be ismerőse otthonába Keszthelyen egy cserszegtomaji férfi hétfőn délelőtt.

A sértett szomszédban lakó testvére vette észre a hívatlan látogatót, akit visszatartott a rendőrök megérkezéséig.

A férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során sem tudott magyarázatot adni tettére, vele szemben magánlaksértés vétsége miatt büntetőeljárás indult.

Egyéb rendőrségi hírek Zalából

Lakossági bejelentés alapján értette tetten a Rendőrség azt a román férfit, aki Rédicsen egy szlovén rendszámú személygépkocsiból háztartási eszközöket árusított hétfőn délelőtt. Kereskedelmi tevékenységre engedéllyel nem rendelkezett, ezért szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben az intézkedő rendőrök.

Tetőcserepekkel dobálta meg szomszédját egy karmacsi férfi hétfőn este. Vita alakult ki a két férfi között, majd egyikük a földről felkapott két tetőcserépdarabot és mindkettővel megdobta szomszédját. Egyik a lábán, másik a fején találta el a sértettet, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrök előállították a dobálózó férfit, akivel szemben súlyos testi sértés kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Előbb csokoládét, pár óra múlva ketchupot lopott

Nyolc tábla csokoládét akart ellopni egy zalaegerszegi áruházból egy férfi, azonban a biztonsági őr tetten érte és visszatartotta a rendőrök megérkezéséig. A férfi ruházatából előkerültek az édességek, ezért szabálysértési eljárást indítottak vele szemben.
Pár óra múlva egy másik áruházban kellett eljárni a férfivel szemben, ugyanis egy doboz ketchupot akart ellopni, de itt is résen volt a biztonsági szolgálat és ismét lebukott. Az ittas állapotban lévő férfi a rendőri intézkedésnek ellenállt, ezért megbilincselték, majd előállítását követően újabb szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Lopott tárgyak mellett, lőszerek is előkerültek a házkutatás során

Flóbert típusú lőszereket találtak egy pördeföldei férfi házában hétfőn délután a rendőrök, akik az elrendelt házkutatás során vagyon elleni bűncselekményből származó dolgokat kerestek. Eredményesen zárult tevékenységük, ugyanis az ellopott tárgyak mellett egy szemüvegtokba rejtve hét darab 6mm-es flóbert lőszerre és egy lőszerhüvelyre is ráleltek, amelyek tartására engedéllyel nem rendelkezett a ház tulajdonosa, ezért a Rendőrség a lőszereket lefoglalta, az ügyben pedig büntetőeljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.