Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 11. 10:47, kedd | PR
Forrás: (x)

ISO 9001 tanúsítvány – a szabályozott céges működés alapköve

ISO 9001 tanúsítvány – a szabályozott céges működés alapköve

Egy cég sikerének kulcsait sokan sokféleképpen határozzák meg, de általánosságban mindenképpen a gazdaságos működés és a vevői elégedettség emelhetők ki.

Ezek elérése minden vállalkozás jól megfontolt érdeke, mely szabályozott formában még egyszerűbb feladat.

Rendszerszintű cégirányítás

A cégek rendkívül sokfélék lehetnek. Legyen szó akár profilról, méretről, felépítésről, alapfilozófiáról, a paletta rendkívül széles. Ennek megfelelően sok különbség is felfedezhető az egyes vállalkozások működésében is. Ami azonban mindenképpen közös pontként említhető, az a sikerre való törekvés. A siker meghatározása persze szintén cégenként változhat, de a gazdaságos működés, illetve a partnerek elégedettsége nagy valószínűséggel minden esetben szerepelne a listán.

Így tehát a cégek mindegyike e faktorok eléréséért és a körülmények javításáért dolgozik nap mint nap. E célok gyors és hatékony teljesítésére azonban különféle keretrendszerek vagy még inkább minőségirányítási rendszerek is rendelkezésre állnak. E rendszereket lényegében egy mederként érdemes elképzelni, mely a szabályozásokkal a helyes irányba tereli a cég működését és hatékonyabbá teszi azt. A célok elérése pedig nagy valószínűséggel egy ISO 9001 tanúsítvány birtokában a legegyszerűbb.

Tanúsított, szabványos működés

Az ISO 9001 tanúsítvány megléte lényegében azt igazolja, hogy a cég az adott minőségirányítási rendszer szabályainak megfelelően működik. E rendszer vagy szabvány lényege pedig a folyamatközpontúság, illetve az eredményességre és hatékonyságra való koncentrálás. Így tehát tulajdonképpen az összes céges folyamat és a gördülékeny ügymenet előírásai is meghatározásra kerülnek, mely által a mindennapi működés hatékonyabbá tehető.

Az ISO 9001 tanúsítvány tehát lényegében megolajozza a fogaskerekeket és automatizálja a céges folyamatokat. Célja értelemszerűen a már említett gazdaságos működés elérése, illetve a vevői és munkavállalói elégedettség növelése. Egy jól szabályozott rendszerben a munkavégzés is egyszerűbb, illetve az ügymenet is felgyorsul, mely mindenki számára kölcsönös előnyökkel jár. Emellett pedig a kifelé mutatott kép sem mindegy.

Tanúsítvány mint reklám

Az ISO 9001 tanúsítvány nem csak a cég belső folyamataira, de a külső megítélésére is pozitív hatással lehet. Ha úgy tetszik a tanúsítás akár marketing eszközként is használható. A tanúsítvány megléte kifelé is azt sugározza a cégről, hogy összeszedett, rendszerben gondolkodik és elkötelezett a siker és a partnerek elégedettsége mellett. Mivel pedig a tanúsítványt évről-évre audit formájában meg kell újítani, így egyfajta folyamatosság is jól kimutatható annak meglétéből.

Az ISO 9001 tanúsítvány pedig sokszor akár tényleges, kézzelfogható külső előnyökkel is járhat. Ilyen például az a tény, hogy közbeszerzési eljárások során a legtöbb esetben a tanúsítvány megléte nélkülözhetetlen. Annak hiányában egy cég tehát akár nagyobb volumenű megrendelésekről is lecsúszhat. Már ennyiből is jól kivehető, hogy az ISO 9001 tanúsítvány egy cég saját, jól megfontolt érdeke kell, hogy legyen, mely ponttól a siker felé vezető út jóval egyenesebb, mint előtte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.