Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Szeptember 05. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Ismét eredménytelen a Nagykanizsát elkerülő 61-es főút pályázata

Ismét eredménytelen a Nagykanizsát elkerülő 61-es főút pályázata

Ismét eredménytelenül zárult a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának közbeszerezési pályázata

a három éve félbeszakadt beruházás folytatására plusz forrásokat remélnek - közölte szerdán Keszthelyen a Zala Megyei Közgyűlés elnöke.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP), megyei útügyi biztosként és Keszthely parlamenti képviselőjeként tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az eljárás azért lett eredménytelen, mert a legalacsonyabb ajánlat is magasabb volt a rendelkezésre álló forrásnál. Hozzátette: reményei szerint átcsoportosítással több pénzhez juthat a beruházás, amelyet így hamarosan újra meghirdetnek és jövőre be is fejezhetnek.
A politikus kifejtette: a megye legfontosabb útberuházásának ügyében Cseresnyés Péter (Fidesz-KDNP) polgármesterrel együtt Lázár Jánoshoz, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is irányító államtitkárhoz fordult, és "minden ígéret megvan rá, hogy meglesz a pluszforrás".
A 2009-ben elkezdett, de egy évre rá félbeszakadt beruházásra a négy évvel ezelőtti árakon ma már nem találni beruházót, ezért indokolt a szükséges forrás bővítése - jelezte Manninger Jenő.
A megyegyűlés elnöke arra is kitért, hogy a tervek szerint szeptember 26-án átadják a Hévízt elkerülő út első, a 75-ös főút és a Hévíz-Alsópáhok összekötő út közötti szakaszát. Az augusztusban két részletben forgalomba helyezett keszthelyi elkerülő kapcsán ugyanakkor arról beszélt, hogy a cserszegtomaji kereszteződésben a reméltnél nagyobb forgalom miatt sebességkorlátozó táblák kihelyezésére van szükség, sőt a biztonság növelése érdekében később szeretnének itt körforgalmat kialakítani.
Manninger Jenő elmondta: a kormányzat új forrást biztosít útfelújításokra, amelynek keretéből Zalában több szakaszon is korszerűsíteni tervezik a 71-es, a 74-es és a 75-ös főutat. A közbeszerzési pályázatok lezárása után jövő tavasszal indulhatnak meg a munkálatok például a veszprémi-zalai megyehatártól Balatongyörökig, illetve Zalaegerszeg és a baki tető között.
A zalai közgyűlési elnök a Nemzetgazdasági Minisztérium kis- és közepes vállalkozások számára kiírt munkahelyteremtő beruházások megyei eredményeit is ismertette. Elmondta: Zalában 39 pályázó 309 millió forint támogatást nyert, amelyből 171 új munkahelyet teremthetnek.
A nyertes vállalkozások tehát közel kétmillió forint támogatással hozhatnak létre egy-egy új munkahelyet, hatékonyabban a nagyberuházások ráfordításainál - fogalmazott a zalai politikus.

ij

Címkék: pályázat, utak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez