Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 02. 07:14, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Ismét elhunyt egy koronavírus-fertőzött, nőtt a betegek és a gyógyultak száma is

Ismét elhunyt egy koronavírus-fertőzött, nőtt a betegek és a gyógyultak száma is

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 585-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Emellett 42 főre emelkedett a gyógyultak száma. Egy férfi pedig elhunyt.

A csoportos megbetegedések szakaszában közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

„Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét” – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig 21-en haltak bele. Az éjszaka folyamán meghalt egy 70 éves férfi. Jelenleg 59-en vannak karanténban. A mintavételek száma 16 401.

Az oldal térképe alapján Budapesten (243 ember) és Pest megyében (122) van a legtöbb fertőzött.

Húsznál is több fertőzött van Nyugat-Magyarországon Győr-Moson-Sopron megyében (28), az ország keleti felében Szabolcs-Szatmár Bereg megyében (27) és Csongrád megyében (21).

Tíznél is kevesebb fertőzött van keleten öt, nyugaton pedig három megyében.

A legkevesebb fertőzött (3-3) Heves és Békés megyében van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.