Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 16. 13:28, szerda | PR

Intézzük időben az albérletkeresést

Intézzük időben az albérletkeresést

Bár a kínálati piac bővelkedik a kiadó albérletekben, mindig vannak olyan időszakok, amikor jóval nehezebb kiadó ingatlanra bukkanni, hiszen a kereslet ugrásszerűen megnő.

Ide sorolható például az egyetemi felvételik időszaka, mikor diákok ezrei kezdenek lakáskeresésbe. Kapcsoljunk időben, ha elkerülnénk a problémákat!

A kereslet és az időszakosság

Alapvetően minden piaci ágazatra igaz, hogy a kereslet időről-időre változik, hol felélénkül, hol pedig számottevően csökken. A gazdaság természetesen megtanult ehhez alkalmazkodni és már képes előre kalkulálni az eshetőségekkel. A hullámzó tendenciák alól természetesen az ingatlanpiac sem kivétel, hiszen itt is számos tényező befolyásolja a vásárlási vagy épp bérlési kedvet. Elég csak például az elmúlt időszakok kedvező hiteleire gondolni és máris találtunk egy tényezőt, mely időszakosan erősen meghatározza a keresleti oldal igényeit.

Bár ez utóbbi inkább a házak és lakások vásárlására vonatkozik, természetesen a bérleményekre is hatással vannak bizonyos külső tényezők. Egyes időszakokban érezhetően megnövekszik a kereslet a kiadó albérletek iránt. Ebben az egyik legmegbízhatóbb időablak a nyár közepétől az ősz kezdetéig tartó időszak. Ekkor kerülnek ugyanis kihirdetésre a felvételi ponthatárok és friss egyetemisták tömegei kezdik el keresgélni átmeneti otthonukat.

Az igyekezet jutalma

Ha albérletekre specializálódott oldalakon böngészünk, mint amilyen például a flatco.hu weboldala is, láthatóan nincs hiány kiadó albérletekből. A legkülönbözőbb méretű, elhelyezkedésű és árkategóriájú lakások között válogathatunk, ugyanakkor az időzítés ebben az esetben is fontos. Az ingatlanpiac folyamatos mozgásban van, az árak is jellemzően ingadozók. Az olyan ismerten kiemelkedő időszakok - mint az említett pár hónap is - pedig nagyban befolyásolhatják az árszinteket is.

Érdemes tehát gyorsan kapcsolnunk és mielőbb elkezdeni az albérletkeresést, hiszen kínálat és árak szempontjából sem mindegy az időzítés. Könnyen lehet persze, hogy nem tudunk rögtön költözni, ám a kiadó albérletek sok esetben nem is azonnal elérhetők, hiszen eleve az ügymenetnek is kell pár hét az lefutáshoz. Gondolkodjunk tehát előre és előzzük meg a rohamot.

A megmaradt lehetőségek

Azt persze túlzás lenne állítani, hogy a kiadó albérletek piaca a szeptember utáni időszakban kiürül, mindössze annyiról van szó, hogy a kínálat bizonyos mértékben leszűkül. Nem érdemes azonban ekkor sem kétségbe esnünk, hiszen az egyetemisták lehetőségei és igényei sokszor közel sem esnek egybe az idősebb, már dolgozó albérletkeresőkével. Előbbi esetben a lakáskeresés egy jóval árérzékenyebb kategória és – bár kerülnénk az általánosítást – talán az egyéni igények is visszafogottabbak.

A sietség tehát alapvetően kifizetődő, hiszen mi is kedvezőbb árú ingatlanokhoz juthatunk hozzá még a piac fellendülése előtt, ugyanakkor az említett időszakban és akár utána is érdemes nyitott szemmel járni a hirdetések között. A kiadó albérletek piaca kellőképpen nagy ahhoz, hogy mindenki számára megoldást kínáljon, ugyanakkor saját magunk számára teremthetünk kedvezőbb feltételeket, ha megelőzzük a lakásokat megrohamozó fiatalokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.