Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. December 20. 17:52, csütörtök | Helyi

Inkubátorház épül a keszthelyi ipari parkban

Inkubátorház épül a keszthelyi ipari parkban

Kétszázmillió forintos pályázati támogatással vállalkozói inkubátorház épül Keszthelyen. A kétszintes épület a Csapás út mentén található keszthelyi ipari parkban kap helyet.

Az üzleti inkubáció a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások segítését, indulásuk támogatását szolgálja, biztosítva ezzel a helyi versenyképesség hosszú távú alapjait. Keszthelyen a beruházás egy hiányzó szegmenst pótol: a környékén nincs ilyen létesítmény.

A betelepülni szándékozó vállalkozások közül elsősorban a kezdő, vagy új fejlődési (innovációs) szakaszba lépő, elsősorban mikro-, kisvállalkozásokat várják. A Pannon Egyetem Georgikon Karán végzett szakemberekre alapozva az agrár irányultságú vállalkozásokra kiemelten számít a város.

A létesítmény nem csupán irodabérletet biztosít, hanem olyan szolgáltatási elemekkel is kiegészül, melyek segítséget nyújtanak, mind a már működő, mind pedig az újonnan induló vállalkozások számára, például menedzsment- és marketing-tanácsadást, valamint oktatásokat és tréningeket. Az inkubátorház megfelelő technológiai hátteret (szélessávú internet, másolás-nyomtatás, projektor, stb.) biztosít a különböző profilú vállalkozások számára.

Az inkubátorház tizenhat vállalkozás számára kínál ideális, a piaci viszonyoknál jelentősen kedvezőbb környezetet a betelepülésre. Az előzetes felmérés szerint magas érdeklődés mutatkozik a létesítmény iránt.

A pályázó Innovációs Inkubátorház Kft. új cégként a projekt megvalósítására, illetve az ipari park működtetésére jött létre. Keszthely város önkormányzata az „Ipari Park” cím birtokosaként, a VÜZ Nonprofit Kft. pedig mint az építési telek tulajdonosa vesz részt partnerként a projektben. A beruházás megvalósítását jövő év végére tervezik.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program pályázatán 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a csaknem 424 millió forint összköltségű projekt, mely 47 százalékos támogatási intenzitást jelent.

Címkék: fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 19. 17:10, vasárnap | Sport

Emilia Romagna Nagydíj - Verstappen győzött Imolában

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Forma-1-es Emilia Romagna Nagydíjat vasárnap, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás