Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 07. 09:46, szerda | Helyi
Forrás: balaton.hu

Indul a hosszú hétvégék éve

Indul a hosszú hétvégék éve

Március 15-én kezdődik a hosszú hétvégék éve: idén nyolc olyan ünnep lesz, amihez hozzáadhatjuk a szombatot és a vasárnapot is.

Tudják ezt a szállodák is, hiszen sok magyar család használja ki ezeket az alkalmakat utazásra, pihenésre, wellnessre. A Magyar Turizmus Zrt. tavaszváró kampánnyal indítja az évet - érdemes igyekezni a szállásfoglalással.
Jövő héten indul a hosszú hétvégék éve: 2012-ben pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét is: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a - hétköznapra eső, de a hétvégével együtt öt napos- karácsonyt is. A hazai szállodák, turisztikai szolgáltatók - joggal- várnak pozitív eredményeket az idei évtől, mi magyarok ugyanis előszeretettel töltjük utazással ezeket az alkalmakat. Annak is érdemes igyekeznie, aki jövő héten, a március 15-i ünnepre tervez utazást.

Szeretünk ilyenkor utazni

Az ünnepek és a hozzájuk kapcsolódó hosszú hétvégék a belföldi turizmusban fontos szerepet játszanak. A Magyar Turizmus (MT) Zrt. korábbi kutatása szerint a megkérdezettek 35,9 százaléka a legszívesebben az augusztus 20-i ünnep alkalmával, harmada húsvétkor, 23,6 százaléka pünkösdkor utazik. Ezen kívül népszerű még az október 23-ához kapcsolódó hosszú hétvége (20%) és a szilveszteri időszak (20%) is.

A nyári időszakon kívül tett utazások során a legtöbben a városlátogatás, a gyógy- és wellness-fürdők, valamint a kulturális látnivalók, műemlékek iránt érdeklődnek. Emellett a várak és kastélyok, nemzeti parkok és a természetjárás, valamint a fesztiválok és a világörökségi helyszínek látogatása is a kedveltebb tevékenységek közé tartoznak.

Ezúttal is megtelnek a szállodák?

Összességében pozitív foglaltságról számoltak be a Pénzcentrum.hu-nak nyilatkozó szállásadók a március 15-i hétvégére. Van olyan kisebb vendégház, turisztikailag frekventált helyen levő panzió, ami már már hetekkel ezelőtt megtelt - a jelek szerint sok család, baráti társaság tölti kirándulással, városlátogatással az ünnepi hétvégét. Szabadtéri programokhoz egyébként jónak ígérkezik az időjárás is: az előrejelzések szerint napos idő várható, 10-12 °C-os maximum hőmérséklettel.

A falusi szálláshelyeken mindenképp érdemes még érdeklődni. Bőven vannak még szabad helyek például a Cserehátban, a szálláshelyek üzemelnek, és várják a kirándulókat, családokat - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Kovács Béláné, a CSER-KÉK Falusi Turisztikai Hálózat és Térségi Marketing Iroda turisztikai referense. A térség több településén, így Borsodszirákon, Irotán és Aggteleken is vannak még szobák a vendégházakban, a környék aprófalvai leginkább a csendre és a természet közelségére vágyó vendégek számára lehetnek vonzóak, ráadásul már 2500-4000 forint/fő/éj áron is találhatunk szállást.

Több település az ünnepre időzítve nagyobb rendezvénnyel várja a látogatókat. Ilyen például Gyula is, ahol március 16-án indul a III. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra. Így tehát a gasztronómiai fesztiválnak is köszönhető, hogy a helyi szállodák, panziók 70 százaléknál is magasabb foglaltsággal számolnak - tudtuk meg a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft-től.

A nagyobb szállodák külön csomaggal készülnek az ünnepre: több hazai hotel akciós áron kínálja szobáit a 3 éjszakára (például 2 éjszaka áráért 3-at kap), különböző családi programokkal (például tematikus játszóház, kokárdakészítés), speciális menüvel, kulturális programokkal várja az utazókat. Több hotel kínál 4 éjszakás pihenést, azaz arra számítanak, hogy sokan már szerda estére leérkeznek.

Kampányolnak a régiók

A belföldi turizmust népszerűsítő - tavaly indított - mozgalom és kampányok folytatásaként a MT Zrt. idén márciusban országos kampányt indít a turisztikai régiók szolgáltatói ajánlatainak (például szálláslehetőségek, programok) összefogásával. A tavaszváró kampány az egészségturizmus termékre épül: a turisztikai régiók gyógy- és wellness turizmushoz kapcsolódó kedvezményes akcióit, ajánlatait, programjait népszerűsíti a belföldi lakosság körében, márciusban.

A márciusi egészségturizmus kampányban a következő hét turisztikai régió vesz részt kedvezményes ajánlatokkal:

Balaton: "Márciusban is van mit csinálni a Balatonnál!" elnevezéssel gyűjtötték össze a régió kedvezményes tavaszi ajánlatait.

Dél-Alföld: "Minden vizében élmény és gyógyerő!" A régióban a gyógy- és termálvizek, a wellness- és élménycentrumok gazdag kínálatából válogathatunk.

Dél-Dunántúl: "A hétköznap is ünnep!" A régió termál- és gyógyfürdőinek ingyenes szauna- vagy masszázsszolgáltatást nyújtó akciója a hétköznap utazók részére, elsősorban idősebbeknek szóló ajánlatokkal.

Észak-Alföld: Tavaszi Wellness Hétvégék; Gyógyító Hétköznapok; Együtt a Család; és Kedvenc Házak Házikedvenceknek címmel indít akciókat a régió.

Észak-Magyarország: "Évindító feltöltődés Észak-Magyarország fürdőiben" címmel gyűjtötték csokorba a régió kedvezményes wellness ajánlatait.

Közép-Dunántúl: számos kedvezményes szállás- és programajánlat közül válogathatnak az érdeklődők a tavaszi felfrissülés jegyében.

Tisza-tó: "Merítsen energiát a természetből!" cím alatt lehet megtalálni a Tisza-tavi régió frissítő ajánlatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.