Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 18. 07:07, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Indul a balatoni szezon

Indul a balatoni szezon

Pénteken indul a Balaton7 programsorozat, amelynek célja, hogy előrehozzák a balatoni szezon kezdetét

- mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. stratégiai és marketingigazgatója csütörtökön a Balaton-Day elnevezésű szakmai rendezvényen, Budapesten.

Az idén negyedik alkalommal megrendezett balatoni programsorozat május 18-ától 28-áig tart. Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának felhívására mintegy 90 szolgáltató jelentkezett - közölte Maráczi Gábor. Csaknem hetven szálláshely és húsz étterem várja kedvezményekkel a vendégeket. A programokról részletesen a www.itthon.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.
Az igazgató hangsúlyozta, hogy az MT Zrt. idei kampányának középpontjába a Balaton, a Velencei-tó, a Tisza-tó és a dél-dunántúli vizek, valamint az ezekhez kapcsolódó programok kerülnek.
A turizmus összességében 8-9 százalékkal járul hozzá a nemzetgazdaság teljesítményéhez. Az adatok szerint az év első negyedévében a beutazó forgalom növekedése állt a turizmus jó teljesítménye mögött, a belföldi turizmus 3 százalékkal csökkent - mondta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője.
A főosztályvezető a belföldi turizmus élénkítését segítő eszközök közül kiemelte a Széchenyi Pihenő Kártyát, amelyből már több mint 550 ezret adtak ki, és a munkavállalók több mint 28 milliárd forintot igényeltek a kártyára. A feltöltött összegből eddig 2,6 milliárd forint folyt be az elfogadóhelyekhez.
A közmédia is szívügyének tekinti a belföldi turisztikai értékek népszerűsítését, idén már június 11-én elkezdődik a Balatoni Nyár című műsor - mondta el a sajtótájékoztatón Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese. Az m1 és a Duna World csatorna szeptember 2-áig minden délelőtt kétórás élő műsort sugároz, délutánonként pedig ezekből egy válogatást láthatnak a nézők. Az MR1-Kossuth Rádióban szintén délutánonként a Közelről című műsorban jelentkezik majd egy félórás balatoni összeállítás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.