Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Május 10. 11:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Illegális dohánygyárat számolt fel Szabolcsban a NAV

Illegális dohánygyárat számolt fel Szabolcsban a NAV

Ipari mennyiségben gyártott, 25 millió forint értékű vágott és szárított dohányárut találtak az egyik szabolcsi településen illegálisan működő dohányüzemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói

- közölte a hatóság észak-magyarországi igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Kovács Dorina elmondta, a NAV tizenkét helyszínen tartott házkutatásokat, az egyik címen házi készítésű vágógéppel, mérlegekkel és csomagolóeszközökkel felszerelt dohányüzemet, egy másik helyszínen pedig a vágott dohány cigarettahüvelyekbe töltésére szolgáló gépet foglaltak le.

A razzia során összesen 32 ezer szál házilag töltött cigaretta, ötszáz kilogramm vágott dohány, valamint másfél tonna vágásra előkészített szárított leveles dohány került elő. Emellett a nyomozók rábukkantak hatvan liter azonosítatlan eredetű pálinkára és ezerkétszáz doboz zárjegy nélküli külföldi cigarettára is - ismertette a sajtóreferens.

A tetten ért elkövetők a külföldről vásárolt szárított dohánylevelet házi technikákkal, de ipari mennyiségben aprították és csomagolták, majd Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében árusították.

A 25 millió forint értékű dohányterméket és az előállításhoz használt eszközöket lefoglalták, a gyanúsítottaknál talált ötmillió forint készpénzt az okozott adóhiány megtérülésére vagyonbiztosítás alá vették. A nyomozók hét embert jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás és orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgattak ki - közölte Kovács Dorina.

A sajtóreferens hozzátette, az elkövetőket a bűnszövetségben elkövetett bűncselekmények miatt akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben