Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Március 02. 08:29, péntek | Helyi

Idén nyáron várhatóan tisztább lesz a keszthelyi-öböl

Idén nyáron várhatóan tisztább lesz a keszthelyi-öböl

Ugyanis áprilisra tervezik a jelenlegi – 1992 óta üzemelő – szennyvíztisztító telep korszerűsítését.

Ez azért vált szükségszerűvé, mert a már meglévő telep nem megfelelően szolgálja ki az igényeket. Az uniós szabványoknak sem tesz eleget, és nem utolsó sorban környezetvédelmi szempontból is bőven hagy kivetni valót maga után. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az erre illetékes hatóságok már többször részesítették figyelmeztetésben, illetve büntették pénzbírsággal a létesítményt.
Kijelenthető tehát, hogy a mostani szennyvíztisztító elavulttá vált. Mind a technológiája, mind pedig a már jócskán leamortizálódott berendezések igencsak rászorulnak erre a korszerűsítésre.

Ennek a felújításnak köszönhetően egy sokkal tisztább keszthelyi-öblöt nyerhetünk, de általánosságban is javulni fog a térség vízminősége. Tisztulni fog általa a Kis-Balaton is. Csapadékosabb időszakokban javítja majd Zalaapáti és térségében élők életminőségét.

Az új norvég technológiával felszerelt telepre fordított összeg jelentős részét, pontosan 196,4 millió forintot, a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács által kiírt pályázaton nyerte a térség. Önerőként 34,6 millió forintot – az összköltség 15%-át - költi majd a helyi önkormányzat a munkálatokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma