Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Október 18. 08:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Objektív Hírügynökség

Idén is kedvelt úti cél hazánk az osztrák turisták körében

Idén is kedvelt úti cél hazánk az osztrák turisták körében

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete frissen elkészítette az idei IV. negyedévre vonatkozó piaci előrejelzését,

amely szerint Magyarország előreláthatólag 2012-ben is megőrzi dobogós helyét mint az osztrákok rövid távú (1-3 napos) szabadságolásának célpontja.
Az osztrák beutazó turizmusra az idei főszezonban is ösztönzőleg hatott a forint-euró kedvező árfolyama, az euró erős magyarországi vásárlóértéke. Ugyanakkor a kedvezőtlen nemzetközi környezet miatt az osztrák háztartások fogyasztásának visszafogása, a második, harmadik szabadságok esetleges kiesése kedvezőtlenül hathat az idei osztrák beutazó forgalmunkra. Az osztrák szakszervezetek erős érdekérvényesítő képessége miatt a szociális juttatások, valamint a 13. és 14. havi fizetések továbbra sincsenek veszélyben, amely kedvező hír a turizmus szempontjából. Az Osztrák Utazási Irodák Szövetségének (ÖRV) felmérése szerint a tagság közel harmada forgalmának növekedésére számít az elkövetkezendő 12 hónapban, míg alig 19%-uk nyilatkozott úgy, hogy forgalmuk visszaesését valószínűsíti. Trendszerűség látszik abban, hogy az ÖRV felmérése szerint folyamatosan nő az „egyéni utakat” (Individualreisen) foglalók aránya. A magyarországi beutazó forgalmunk szempontjából biztató, hogy az 50+ generáció köréből további forgalomnövekedést valószínűsít a választ adó ausztriai utazási irodák 72%-a.
A KSH előzetes statisztikai kimutatásai alapján az idén regisztrált osztrák vendégéjszakák száma hónapról hónapra rendre, mintegy 15-20 ezer vendégéjszakával meghaladja a tavalyi év vonatkozó előzetes adatait, jóllehet a Statisztikai Hivatal időközben módszertant váltott, ezért az adatok némi fenntartással kezelhetőek. A pozitív irányú trendszerűség azonban egyértelműen látszik. Figyelembe véve, hogy az elmúlt év az osztrák beutazás és vendégforgalom szempontjából minden idők legjobb évének számít, ezért biztató, hogy komoly esély van a rekordév megközelítésére, illetve megismétlésére a második legnagyobb küldőpiacunk vonatkozásában. A trendriport készítésének idején rendelkezésre álló legfrissebb KSH kimutatás szerint
2012. első nyolc hónapjában mindösszesen 419 ezer osztrák vendégéjszakát rögzítettek a hazai szállodák, amely 24 ezerrel több a tavaly hasonló időpontban publikált előzetes adatoknál.
A gyarapodás elsősorban Budapesten és Balatonnál, illetve a közép-dunántúli régióban megélénkülő forgalomnak köszönhető.
IJ
Címkék: balaton, belföld, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára